En büyük doktor

  • 0
  • 887
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin Natur-Med işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Arınma (Detoks) Haftasında”  konuşan Doğa ve Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Yılmaz, en büyük doktorun kişinin kendisi olduğunu söyledi. Herkesin öncelikle hastalık psikolojisinden kurtulması gerektiğini belirten Dr. Yılmaz, sağlıklı kalabilmek için ruhsal arınmanın mutlaka olması gerektiğini öne sürdü.
 
Karşıyaka Belediye binasında gerçekleştirilen ilk günkü toplantıda “Arınma Nedir? Beden ve Zihin Arınması” konusunu anlatan Yaşar Yılmaz, şikayet durumunda vücudun bir bütün olarak düşünülmesi ve kişinin her haliyle incelenmesi gerektiğini belirterek,  “Bir kişinin midesi ağrıyorsa bu sadece yediği yemekten olmayabilir. Bütün organlar birbirine bağlıdır. Birindeki olumsuzluk diğerini etkileyebilir. Bir ilaç verilmeden önce kişi iyice tanınmalıdır” dedi.
 Dr. Yılmaz, “Erken yatın, erken kalkın. Güneşi mutlaka ayakta karşılayın. Kahvaltı yapmak için önce yürüyüşe çıkıp bunu hak edin. Gece geç yatıp sabah geç kalkma alışkanlıklarınıza son verin. Yeşil alanlarda bol bol yürüyüşler yapın“ öğüdünde de bulundu.
 
“Ruhunuzu da Arındırın”
Toplantıda “Ruhsal Arınma” yı anlatan Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nefes ve Yaşam Koçu Özlühan Temurer ise, insanı yöneten beynin ruh ile canlandığını belirterek, “ Beyin ruhun ürettiği paket programı uyguluyor. Bu da can, canlılık, nefes olarak belirtilir“ dedi.
Ruhsal arınmanın önemini belirten Temurer, ruhsal zeki insanların farkındalık yarattıklarını vurgulayarak, “Öze odaklanırlar, misyon sahibidirler. Geleceği görürler, anlam kazandırırlar. Değerlendirme yaparlar” diye ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv