En çok tercih edilen ilk 10 tıp fakültesi arasına girmeyi hedefliyoruz

  • 0
  • 864
Yazı Boyutu:

Tıp Fakültesi 2012–2013 Eğitim–Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen kurula, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan’ın yanısıra; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Mustafa Demirci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sedat Akar ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.
 
“Emin adımlarla ilerliyoruz”
Açılış konuşmasında fakültenin 1 yılını değerlendiren İKÇ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, geçen süreçte fakülte olarak emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.
Dekan Prof.Dr.  Malas akademik kurulda; yeni süreçler, tıp eğitimi hazırlık çalışmaları, mezuniyet sonrası eğitim çalışmaları, stratejik plan, fakülte web sitesi, bilimsel araştırma projeleri destekleme programı, etik kurul, önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında akademisyenlere bilgi verdi.
 
“Sağlık Meslek Yüksekokulumuz açıldı”
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin önüne koyduğu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Rektör Prof.Dr. Galip Akhan ise üniversite olarak hızlı bir şekilde büyüdüklerini söyledi.
Sağlık Meslek Yüksekokulunun resmen kurulduğunu da ifade eden Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, yüksekokula değişik programlarda öğrenci alınacağını müjdeledi.
 
“En çok tercih edilen ilk 10 tıp fakültesi arasına girmeyi hedefliyoruz” 
Rektör Prof.Dr. Akhan,“Yaşlı Bakım Programının eğitimi 260 yatak kapasiteli Narlıdere Huzurevinde verilecek. Bu kapsamda Yaşlı Sağlığı ve Bakımı Araştırma Uygulama Merkezi oluşturduk. Yüksekokul bünyesinde İlk ve Acil Yardım ile diş hekimi yardımcılığı bölümleri de yer alacak. Eğitim kalitesi olarak akademisyenlerimizin değerli birikimlerinin yanında,  İKÇ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de bize verdiği güçle önümüzdeki yıllarda en çok tercih edilen ilk 10 tıp fakültesi arasına girmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Kurul, söz alan akademisyenlerin önerilerinin değerlendirilmesi ve tıp fakültesi bünyesine yeni katılan akademisyenlerin tanıtımı ile son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv