en uzun hamburger dünya rekoru denendi

  • 0
  • 947
en uzun hamburger dünya rekoru denendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Turizm Haftası açılışı Çeşme İnkılap Caddesi'nde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

Turizm Haftası'nın açılış töreni nedeniyle, Çeşme çarşısında, bando eşliğinde, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aykan Özsarı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Alaçatı Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Bataçar Baysal, Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme'deki turistik otellerin animasyon ekipleri ve çalışanları ile vatandaşların katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Atatürk Anıtı'na Çeşme'yi temsilen çelenk sundu.

Turizm Haftası açılış töreninde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme'nin turizminin gelişmesi için ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını vurgulayarak, "Güvenlik, ülkemizin koşulları dolayısıyla en önemli sorunumuz. Güvenliği, tedbirleri arttırarak riski sıfıra indirebilirsiniz. Yüzde yüz güvenlik sağlamak mümkün. Gireni ararsınız ve riski sıfıra indirebilirsiniz. Ama güvenliği arttırmak demek, turisti tedirgin etmek de demek. İşte bütün bunların dengesini gözeterek, güvenliği sağlayacağız. Kuş misali, çok sıkarsanız öldürür, çok gevşetirseniz kaçar gider. O nedenle güvenliğin dozunu ayarlamamız lazım" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yaptığı konuşmada, 9 Durak, 9 Deneyim, 9 Festival ile turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl Alaçatı Ot Festivali ile başlayan festivallerimiz ardı ardına gelecek ve hem esnafımıza, hem turizmcimize ciddi katkı verecek. Tabi ki, devletimize düşen görevler de var. 262 kilometrekare alan içerisinde, üç tarafı denizle çevrili bir yarımadamız var. Turizm yatırım alanlarının acil bir şekilde planlanıp, yatırımcının önünün açılması gerekir. Sadece tahsis yetmez. Yatırımcının önü sadece planla açılmaz. Yatırımcının önü, belli teşviklerle açılır. Yatırımlarla hem katma değer, hem istihdam yaratılacak" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da törende bir konuşma yaparak, turizmin sadece deniz, kum olmadığını belirterek, inanç, kültür, tarih, gastronomi alanlarında da etkinliklerle 12 aya yayılması gerektiğini vurguladı.

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ise karamsar olmamak gerektiğini vurgulayarak, "Çeşme bu yıl da geçen yılki doluluğunu yakalayacaktır. Çeşme hastası olan binlerce insan var. Bedava yatak verseniz bile diğer yörelere gitmezler. Bizim de en büyük destekçilerimiz bu kitle. Ot Festivali'nde gördük, muazzam bir kalabalık vardı. Gelen ziyaretçiler, Çeşme ve Alaçatı'yı fazlasıyla mutlu etti" diye konuştu.

Çeşme'de en uzun hamburger dünya rekoru denendi
Çeşme'de dünyanın en uzun hamburgeri yapılarak dünya rekoru denendi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Çeşme sahilinde çalışmaya başlayan, 21 ilden gelen 30 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi, 370 metre uzunluğunda, 3777 adet hamburger yerleştirerek, dünyanın en uzun hamburgerini oluşturdu.

Çeşme sahilinde kurulan  tezgaha hamburgerleri birbirine değecek şekilde yerleştiren öğrenciler, büyük bir heyecan yaşadılar.

Çeşme Noteri gözleminde uzunluğu ölçülen ve tek tek sayılan hamburgerler, Çeşme Noteri'nin onayının ardından Çeşme sahilinde rekor denemesine tanıklık eden binlerce vatandaş tarafından adeta kapışıldı.

Video kaydı alınan rekor denemesi, Çeşme Noteri'nin tespit yazısı ile birlikte, onay için, dünya rekorlarını tescilleyen tek kurum olan Guinness'e gönderilerek tescillenmesi beklenecek.

Dünyanın en uzun hamburgeri rekor denemesi, Gyrocopter ile havadan da görüntülendi.

Rekor denemesine Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de tanıklık ederek, Çeşme Noteri'nin sayımının ardından hamburgerlerin tadına baktılar.

Rekor denemesinin ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin kıpır kıpır olduğunu vurgulayarak, "Geçen hafta Alaçatı Ot Festivali ile başlayan, Turizm Haftası'nın açılması ile devam eden etkinliklere bugün bir de rekor denemesi ekledik. Guinness rekoru denemesi başarı ile sonuçlandı. Çeşme halkı sahile akın ederek rekor denemesini izledi. Önümüzdeki yaz sezonu ile ilgili ciddi umutlarımız var. Tüm olumsuzluklara rağmen pozitif bir düşünce içerisinde iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Rekor denemesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rekor denemesinin öncülüğünü yapan Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dayıoğlu da bir açıklama yaparak, rekor denemesinin başarı ile sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dayıoğlu, "Önemli olan ne yaptığımızdan ziyade hep birlikte yapmış olmamız. Rekor denemesini öğrencilerimizle birlikte başardığımız için çok büyük bir gurur duyuyoruz. Ayrıca katkılarından dolayı Çeşme Kaymakamımıza ve Çeşme Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv