Enerjiyi elinde tutan gücü de elinde tutar

  • 0
  • 907
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda “Binalarda IsılKonumunun Önemi ve Yalıtım Malzemeleri” semineri gerçekleştirildi. KonuşmacıOnur Üzüm, binalarda ısı yalıtımının önemini anlatarak enerji tasarrufunun ülkelerarasındaki güç dengesini belirlediğini dile getirdi.Üzüm,”Enerjiyi elindetutan,gücü de elinde tutar” dedi.

Üzüm,amaçlarının Akdeniz ikliminden yararlanan ülkelerin enerji iyileştirilmesini sağlamakolduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinde 1970’ten beri binalarda ısı yalıtımınınzorunlu olduğunu belirterek Türkiye için koydukları 2020 hedeflerine günümüzkoşullarında yaklaşılamadığını vurguladı. Sonuç olarak Avrupa’daki kentlerdeuygulanan ısı yalıtımlı binaların yapılması ile enerji tüketiminde Türkiye’dendaha düşük seviyede olduklarını ve bu enerji tasarrufunun ülkelere güçkazandıracağını açıkladı.

Enerjikaynağı olarak dünyada en çok kömür ve petrolden faydalanıldığını belirten Üzüm, “Nüfus artışı, şehirleşme ve sanayileşmegibi faktörlerle enerji üretiminin 40 yıldan kısa bir sürede ikiye katlandı”diye konuştu.

Üzüm; “Binalardaki camsayısının azaltılması, pencerelerin boyutlarının küçültülmesi, iç ve dışyalıtımla ısı kaybı engellenerek hem ülkemizde enerji tasarrufu sağlanabilecekhem de gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılabilecek” dedi.
CerenGirgin - Songül Ekinci - Eylem Sevinç İZMİR( Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv