Engelleri Kaldırın

  • 0
  • 1.522
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı etkinlikleri kapsamında, makamını İmam Hatip öğrencisi Elif Hilal Turanve Cemil Akyüz Ortaokulu öğrencisi Berke Yücel’e devretti. Her iki çocuk başkanda sokaklardaki engellerin kaldırılmasını, özürlü vatandaşların daha rahatyaşayabileceği sosyal ortamlar yaratılmasını istedi. Başkan Akpınar “Eşitlikilkesini gözettik ve bu kez iki çocuğumuza birden koltuğu devrettik.Çocuklarımızın geleceğini düşünerek hizmet üreteceğiz” dedi.

 “ENGELLERİ KALDIRIN”
Makamdagerçekleştirilen törene veliler ve okul yöneticileri de katıldı. Akpınar’dankoltuğu devralan çocuk başkanlar, projelerini anlattı ve ilgili müdürleretalimatlar verdi. İmam Hatip Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi Elif Hilal Turan“Kent genelindeki sarı çizgiler artmalı. Engellilerin rahatça gezebileceklerisokaklar yaratılmalı. Yeşil alanlar çoğaltılmalı” dedi. Cemil Akyüz Ortaokuluöğrencisi Berke Yücel ise engeli dostu bir kent yaratılmasını istedi. Yücel,parkların ve sokakların temiz tutulmasının önemli olduğunu da söyledi.

 “BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Makamıçocuklara devreden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Bu kenti kadınlarla,gençlerle ve çocuklarla yöneteceğimi söylemiştim. İlk adımı bu şekilde attık.Bundan sonra sadece 23 Nisan’da değil, her zaman birlikte olacağız.İnsanlarımızın mutluluğu için hizmet edeceğim” dedi.

 DÜNYA ÇOCUKLARIKENT TURUNDA
KarşıyakaBelediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği 22.Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan öğrenciler İzmir Doğal YaşamParkı’nı gezdi. Gün boyu hayvanlarla iç içe olan yabancı çocuklar, piknik yapıpeğlendi.

ENGELLİ ÇOCUKLARUNUTULMADI
KarşıyakaBelediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında engelliçocuklar için ayrı bir kutlama hazırladı. Özel eğitim kurumları öğrencilerininkatıldığı program İskele önünde başladı. Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğindeellerinde dövizler ile yürüyüşe geçen çocuklar, Kaymakamlık önünde kurulanplatformda gösteriler yaptı.  Dans gösterisi yapıp halk oyunu oynayanöğrenciler, şarkılar söyleyerek yeteneklerini sergiledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv