Engelliler Futbol Süper Lig’inde Ege’yi Bornova’nın takımı temsil ediyor

  • 0
  • 694
Engelliler Futbol Süper Lig’inde Ege’yi Bornova’nın takımı temsil ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü, bu yıl hayatageçirilen İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde ilk maçına çıktı. BornovaŞehir Stadyumu’nda Konya İşitme Engelliler Spor Kulübü ile oynanan karşılaşmayıBornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi. Başkan Atila, “Bornova İşitmeEngelliler Spor Kulübü Futbol Takımı sadece Bornova ve İzmir değil EgeBölgesi’nden tek takım olarak Süper Lig’de mücadele ediyor. Tümhemşehrilerimizi bundan sonraki maçlarında tribünlerde desteklemeyeçağırıyorum” dedi.

 

 

Bornova, 2014-2015 sezonunda ilk kez Süper Lig uygulamasınageçilen işitme engelliler futbolunda bütün kulüplere örnek olacak mücadeleye evsahipliği yaptı. 10’arlı 4 grup içinden ilk üçe kalarak Ege Bölgesi’nin SüperLig’deki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Bornova İşitme Engelliler SporKulübü, sezonun ilk maçında Konya İşitme Engelliler Spor Kulübü’nü ağırladı.Bornova Şehir Stadyumu’nda oynanan ve centilmence geçen ilk maçı 3-2’lik skorlakonuk ekip kazandı.

 

Karşılaşmayı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi.İşitme kaybı yüzde 55’in üzerinde olan sporcuların yer aldığı işitme engellifutbol takımlarının, sahada gösterdikleri mücadeleyle engelleri aştıklarınısöyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova İşitme Engelliler SporKulübü Futbol Takımı sadece Bornova ve İzmir değil Ege Bölgesi’nden tek takımolarak Süper Lig’de mücadele ediyor. Tüm hemşehrilerimizi bundan sonrakimaçlarında tribünlerde desteklemeye çağırıyorum” dedi.

 

Voleybolda Türkiye Şampiyonu

 

Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü sadece futbol değilvoleybolda elde ettiği başarıyla da gurur kaynağı oldu. 2013-2014 sezonundaTürkiye Şampiyonu olan voleybol takımı, 10-14 Aralık tarihlerinde İtalya’nınPesaro kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne mücadele etmeye hakkazandı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv