Engelliler için eğlence

  • 0
  • 653
Engelliler için eğlence
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler ve aileleri için eğlence düzenlendi. Yerel sanatçıların sahne aldığı eğlencede keyifli bir gün yaşandı.

Çiğli Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çiğli’de yaşayan tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için yemekli eğlence düzenledi. Programa engelliler ve ailelerinin yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, Çiğli Kaymakamı Yusuf Güler, CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Taner Cömert,  Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.
Engelliler günü eğlencesi birçok yerel sanatçının katıldığı müzik ziyafetiyle başladı. Türk halk müziği yorumcuları Erencan Sönmez, Ahmet Mağlatsız, Barış Ercan, Cihan Gökseven türkü ziyafeti verirken, Çetin Akgül en güzel şiirlerini salondakilerle paylaştı. Geceye KKTC Girne Rehabilitasyon Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi damga vurdu. Daha sonra türküler ve şarkılar eşliğinde pistte eğlenen vatandaşlara, Başkan Arslan ve meclis üyeleri  de eşlik ettiler.

Farkındalık günü
Yaptığı konuşmada engellileri sosyal yaşama dahil edebilmenin önemine dikkat çeken Başkan Hasan Arslan, “3 Aralık günü toplumumuzun önemli bir parçası olan engellilerimiz izin bir farkındalık günüdür.  Biz engellimizi engelli gibi görmüyoruz. Asıl onlara engelsiz bir yaşam sunamayan zihniyeti engelli buluyoruz. En büyük engel zihinlerimizde.  Engellilerimize sahip çıkmak hepimizin insanlık görevidir. Şehrin yapılaşmasında engellilerimizi dikkate alıyoruz, onlarca sosyal proje ile onların yanındayız. Onların rahat ulaşımları için engelli servis aracı aldık. Tekerlekli sandalyeler dağıtıyoruz ve ilçemizin çeşitli yerlerine engelli aracı şarj istasyonları kurduk. Meclis üyelerimizle beraber her zaman onların yanındayız. Sosyal demokrat kimliğimizin bir yansıması olan sosyal projeleri destekliyoruz” dedi.

Kaymakam Güler; “Hep beraber başaracağız”
Gecede konuşma yapan Kaymakam Güler ise engellilere toplum ve devlet olarak sahip çıkılmasının önemini vurgulayarak sözlerin şöyle sürdürdü; “Bir gün hepimiz gerçekten engelli olabiliriz. Ama önemlisi kafalardaki engelleri kaldırabilmek. Engellerimiz için bütün kurumlara görev düşmektedir. Engellilere yönelik devlet ve toplum her zaman engelli vatandaşların yanında olmak zorunda. Mülki amir ben olarak her zaman yanınızda olacağım. Sizlerin daha iyi şartlarda yaşamanızı istiyoruz bu anlamda hazırladığımız projelerimizi de uygulayacağız. Hep birlikte başaracağız. Unutmayın kapılarımız her zaman sizlere açık.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv