Engin Tosun Kaytmaz’ın fotoğrafları Resim Heykel’de

  • 0
  • 1.623
Yazı Boyutu:

Fotoğraf sanatçısı Engin Tosun Kaytmaz’ın  “Objektifime Takılanlar” adlı fotoğraf sergisi  İzmir Devlet  Resim Heykel Müzesi Şeref Akdik Salonu’nda açıldı.
Sergi açılışına  Ege Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ahmet İmançer ile sanatçının üyesi  olduğu  EFSA (Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri  Derneği)  üyelerinden oluşan kalabalık bir fotoğraf tutkunu katıldı.

Sanatçının ABD, İspanya ile Türkiye’de çektiği seyahat, çiçek ve insan konulu  51 fotoğraf açılış kokteyline katılan fotoğraf tutkunlarının beğenisini kazandı.  1941’de İstanbul’da doğan, A.Ü.F.F. Matematik Bölümü’nü bitirerek 1981 yılına kadar askeri okullarda öğretmenlik yaparak Binbaşı rütbesiyle emekli oldu. Fotoğraf çekmeye 1949’da babasının aldığı kutu fotoğraf makinası ile başlayan sanatçı fakülte yıllarından ve 2004’ten sonra fotoğraf  çalışmalarına hız verdi.  Dünyanın bir çok ülkesini gezerek seyahat, çiçek ve insan fotoğrafları çekti, çekmeye devam ediyor.  Sanatçının birbirinden ilginç fotoğrafları 8 Mayıs’a kadar gezilebilecek.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv