Enis Aktaş anısına

Karaca Kültür Merkezi, sanat sezonunu 2017 yılında hayatını kaybeden ressam Enis Aktaş anısına bu yıl ikincisini gerçekleştiren suluboya sergisi ile açtı.

  • 0
  • 2.299
Enis Aktaş anısına
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karaca Kültür Merkezi, sanat sezonunu 2017 yılında hayatını kaybeden ressam Enis Aktaş anısına bu yıl ikincisini gerçekleştiren suluboya sergisi ile açtı.  61 yaşında hayatını kaybeden ressamın çoğu hala sergilenmemiş resimleri ilgiyle izlendi.

Ressamın doğa ve şehrin birleşimini farklı renk ve lekesel zıtlıklar ile anlatan, doğanın renklerinin birleşimini çeşitlilikle yansıtan, doğa olaylarının renklerini yakalamaya çalışan, renklerin zıtlıklarıyla soyut farklı katmanlarla derinlik inşaa ederek yorumladığı ve insan hayatına nefes aldıran sulu boya resimleri sergi açılışına katılan sanatseverlerden tam not aldı.
Karaca Kültür Merkezi Sanat Sorumlusu Meryem İpek’in sunumuyla gerçekleşen törende açılış konuşmasını Enis Aktaş’ın eşi Esen Aktaş yaptı. Sevgili eşi Enis Aktaş’ı görülmemiş suluboya eserleriyle anmak için bir arada olduklarını söyledi. Aktaş, “Bu resimlerde yağlı  boya resimlerinden farklı, ayrıştırılmış bir doğa katmanlı değişim var. Günün aydınlanışını, ışık hüzmelerinin yeryüzüne değişini, ayrıntılı bir şekilde sergilediği sulu boya resimlerinde insan elinin değmemişliği var. İnsanın doğayı algılayışını renk çeşitliliği ile anlatan bu resimleri ile sevgili Enis'i andığımız etkinliğe katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Sergi, 27 Ekim e kadar ziyaret edilebilecek.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv