Erasmus K1 153 Gençlik Projesi yaygınlaştırılmaya çalışılıyor

"Engellilerde Cinsel Eğitim (I’M DISABLED BUT I HAVE SEXUAL LİFE)" adlı Erasmus K1 153 Gençlik projesi koordinatörü Dr. Mehmet Önemli, Engelli bireylerin de cinsel yaşamdan keyif alma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Bu proje, engelli bireylerin cinsel sağlık ve hakları konusunda farkındalık yaratmayı ve onları güçlendirmeyi amaçlıyor" dedi.

  • 3
  • 1.015
Erasmus K1 153 Gençlik Projesi yaygınlaştırılmaya çalışılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avrupa'nın 6 farklı bölgesinden engelli gençler, (Türkiye, Fransa İspanya, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan) "Engellilerde Cinsel Eğitim (I’M DISABLED BUT I HAVE SEXUAL LİFE)" adlı Erasmus K1 153 Gençlik projesinde buluştu. Proje, engelli bireylerin cinsel sağlık ve hakları konusunda farkındalık yaratmayı ve onları güçlendirmeyi amaçlıyor.

22 Nisan- 30 nisan tarihleri arasında gerçeikleşen projenin ardından aynı projenin izmirin farklı bölgelerinde yaygınlaştırma seminerleri ile devam ediyor. Katılımcılar, cinsel sağlık, ilişkiler ve rıza konularında atölyelere katılacak ve engelli bireylerin cinsellik ve üremeyle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak diğer faaliyetlere katılacaklar.

Projenin koordinatörü Dr. Mehmet Önemli, Engelli bireylerin de cinsel yaşamdan keyif alma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Bu proje, engelli bireylerin cinsel sağlık ve hakları konusunda farkındalık yaratmaya ve onları güçlendirmeye yardımcı olmayı amaçlıayan bu proje, Erasmus+ programı tarafından finanse edilmektedir. Erasmus+ programı, Avrupa'da eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında işbirliğini ve mobiliteyi teşvik eden bir programdır" dedi.

Yorumlar (3)
  • Ayfer Veyselovski

    Ayfer Veyselovski

    Muazzam bir projeydi. Kendimiz ek bilgiler Aldik buna cok mutluyumm Hatta yeni arkadasliklar edindim Umarim boyle engelli bireyler hakkinda ve onalrin cinsel yasami hakkinda daha da fazla proje goruruz. Izmirde cok guzel misafir edildik cok begendik insanlarin samimyeti de cok guzeldi Umarim yeni projelerdr tekrardan. Biryerlerde karsilasiriz

    13 Mayıs 2024 19:39
  • Mehmet Gümüş

    Mehmet Gümüş

    Güzel bir projeydi. Grup uyumu ve birlikte çalışma konusunda oldukça iyi bir ekip oluştu .

    13 Mayıs 2024 15:30
  • Dr. Mehmet Önemli

    Dr. Mehmet Önemli

    Harika bir proje, özel gereksinimli çocukların tam da ihtiyaç duyduğu bir eğitim. Emeği geçen herkese teşekkürler

    13 Mayıs 2024 15:20
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muğla emceği

Ekolojik ve ekonomik zararlar artıyor

İzmir'de İleri Düzey Tedavi Tekniklerini Öğreniyor

12 bin kişiye ‘kodlama’ eğitimi

Ege, diş hekimi adaylarını bekliyor

Kadın kaynakçılar işbaşı yaptı