ERASMUS öğrencileri, TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu’nu ziyaret etti

  • 0
  • 626
ERASMUS öğrencileri, TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu’nu ziyaret etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çalışmalarını Ege Bölgesi Sanayi Odası koordinasyonunda sürdüren TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi’nin, “ENTER: Training Course on Youth Entrepreneurship/Genç Girişimciliği Üzerine Eğitim Kursu" adlı Erasmus projesi kapsamında İzmir’e gelen gençleri konuk etti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda gerçekleşen ziyarette, “Gençlik çalışanlarının eğitimi ve ağ kurma” faaliyeti olarak geliştirilen ve hedef kitlesi; gençlerin girişimcilik potansiyelini geliştirmek için onları destekleyebilecek gençlik çalışanları, gençlik liderleri, proje yöneticileri, eğitimciler ve gençlik örgütlerinin temsilcileri olan gruba İzmir GGK’nın yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verildi.

İzmir’de olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren grup üyelerinin, İzmir girişimcilik ekosistemi ve de GGK’nın faaliyetleri üzerine sorularını yanıtlayan TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkan Yarımcısı Çağlar Kalkan ve Proje ve Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Arman Takan, ziyaretten, katılımcıları konuk etmekten ve kurula ilişkin bilgi paylaşımından mutluluk duyduklarını ifade etti.
Kurul üyeleri ayrıca, bu ziyaretle beraber İzmir GGK’nın uluslararası temaslarının da hız kazanacağını ve de benzeri projeler ile İzmir’deki girişimcilik ortamının geliştirilmesi için yürüttükleri faaliyetlere yeni bir boyut getireceklerini de dile getirdiler.

Gençler gelecek için çalışıyor
TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Birlik bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda temel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kurul özelliği taşıyor.
Onursal başkanlığını TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı TOBB Genç Girişimciler Kurulu, çalışmalarını Ali Sabancı başkanlığında yürütüyor. TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanlığını ise Selim Kacar yapıyor.
Genç Girişimciler Kurulu; genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzerine kuruldu. Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek kurulun başlıca görevleri arasında yer alıyor.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu;
a) Gençlere kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak,
b) GGK; eğitimlerin ve kapasite geliştirmenin yanı sıra genç girişimcilerin iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürme sırasında da desteklemek,
c) Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak politikaları belirlemek ve bu sektörlere genç girişimcileri yönlendirmek ve teşvik etmek,
d) Genç girişimcilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemek,
e) Genç girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek, çalışmaları ve projelerinde bu kurumlarla ortaklık kurmalarını sağlamak amacıyla kuruldu.
Ayrıca 81 ilin tamamında kurulmuş olan TOBB İl Genç Girişimci Kurulları, TOBB bünyesindeki GGK ile koordineli çalışarak, bulundukları illerde girişimciliğin geliştirilmene yönelik faaliyetler gerçekleştiriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv