Erenlerin Dilinden

  • 0
  • 965
Erenlerin Dilinden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde  Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlileri Dr. Gani Pekşen, Özgür Yurteri ve Erkan Demir tarafından “Erenlerin Dilinden” konseri gerçekleştirildi.     
 
Konserde; Alevi, Bektaşi ve Kızılbaşların bir araya gelerek yaptıkları, söyleşilerden telli turna kelamları dillendirildi. Konser Dr. Gani Pekşen’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuklarına canlar diye hitap eden Dr. Pekşen dinleyicileriyle aralarındaki samimiyete vurgu yaptı. Dr. Pekşen;  “Müzik hayatımda 25. yılımı doldurmuş bulunmaktayım. Bu 25. yılı özel konserimizde halk kelamlarını telli turna ile seslendireceğiz” dedi. Anadolu'da inanç müziği ile ilgili çeşitli çalışmalar yapan Dr.Gani Pekşen'e Erkan Demir ve Özgür Yurteri eşlik etti.
Konserde Dede sazını Dr. Gani Pekşen Cura sazını Erkan Demir, Divan sazını ise Özgür Yurteri çaldı.  Anadolu'da inanç müziği ile ilgili araştırma - derleme çalışmaları yapan Dr. Gani Pekşen 12 perdeli bağlama ve cura ile seslendirdikleri kelamları yine aynı özellikli bağlama, cura ve divan sazları ile pençe çalım tekniği ile seslendirdi. İlk olarak söylenen Malatya yöresinden ‘Arzu Halım Eyle Zülfü Canana’ oldu. Yaklaşık 2 saat süren konser ‘Ağbaba Semahı’ ile kapanışı yaptı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv