Erol Evgin’den: Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde

  • 0
  • 742
Erol Evgin’den: Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ünlü Şarkıcı Erol Evgin, Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün organize ettiği etkinlikle “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” adlı projesiyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu.
Projeyi geceye 2440’ncı Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın, federasyona bağlı kulüp başkan ve üyeleriyle iş ve cemiyet hayatından çok sayıda sima izledi. 
 
Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı projesiyle; unutulmaz şarkılarının yanı sıra Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze uzanan döneme müzikal bir yorum getirdi.
Erol Evgin’in, 2005 yılından beri sahnelediği ve Kurtuluş Savaşımızı anlatan “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı Projesi 23 Mart 2016’da başlayacak.
 
Erol Evgin, adını Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Üç Şehitler Destanı”ndan alan konserinde; Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze uzanan dönemi, şarkılar, türküler ve anekdotlar eşliğinde anlattı.

Konser boyunca Osmanlı’nın son döneminden, Kurtuluş Savaşı’na; Cumhuriyetin ilanından, günümüze kadar gelişen olaylar hazırlanan özel görsellerle barkovizyona yansıtıldı. Programın bir bölümünde elinde Türk bayrağı ile izleyenlerin arasında giren Evgin, coşkuyla alkışlandı.

Konserin gerçeklemesinde emekleri bulunan sponsorlar; Çimstone, Sevkon, Hamdi Irktaş, Okan Ozan, Can Group- Rakela Yafe ve CMS’nin yetkililerine desteklerinden ötürü plaket vererek teşekkür eden Dokuz Eylül Rotary Kulübü 2015-2016 Dönemi Başkanı Mehmet Akiş,  kulüp olarak organize ettikleri Erol Evgin ‘Mustafa Kemal’i Gördüm düşümde’ konserini İzmirliler ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Akiş, “Ulu Önderimiz ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi andığımız bu konserin tüm geliri ile Dokuz Eylül Rotary Kulübü olarak topluma hizmet edecek yeni projeler üretecek, üniversiteli öğrencilere burs imkanı sağlıyacağız dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv