Ertunç evine döndü

  • 0
  • 913
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan 22 yıl önce Fenerbahçe'ye transferiyle olay yaratan Ertunç Özmusullu, yıllar sonra yuvasına dönerek futbol altyapı sorumluluğuna getirildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan 1990 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Ertunç Özmusullu, 22 yıl aradan sonra döndüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Şubesi’nde altyapı sorumluluğuna getirildi.
Futbolseverlerin İzmirspor ve Fenerbahçe'den tanıdığı 1972 doğumlu Ertunç Özmusullu, İzmir'in son dönemde yetiştirdiği en önemli yıldızlar arasında yer alıyor. Futbol kariyerine İzmirspor altyapısında başlayan, 1990 yılında İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan Fenerbahçe'ye transferi olay yaratan Özmusullu, sonraki yıllarda İstanbulspor, Konyaspor, Bucaspor, Kuşadası Gençlikspor, Marmarisspor, Yimpaş Yozgatspor, Şanlıurfaspor, Ankara Şekerspor ve Gölcükspor formalarını giydi. Aktif futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra UEFA B Lisans Kursu'na katılan Özmusullu, önce İzmirspor'da genel menajerlik, ardından Bergama Poyracık'ta antrenörlük yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Metin Küçükoğullarından'ın isteği üzerine 22 yıl sonra yuvaya geri dönen Ertunç Özmusullu, Türk futboluna yeni yıldızlar yetiştirmek için altyapının başına geçti.
 
Yetenek taraması
“Herkesin önündeki en iyi örnek benim” diyen Ertunç Özmusullu, “Fenerbahçe gibi Türk futbolunun en önemli kulüplerinden birinde forma giydim. 318 maçlık kariyerimde 40 gol atıp sayısız şampiyonluk yaşadım. Her yaşımda futbola tutkuyla bağlı oldum. Gençlere de tutkulu, coşkulu ve kazanıcı olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyespor'da yaptığı iş için “Yepyeni bir bina inşa ediyoruz” yorumunu yapan genç teknik adam, “Önce zihinlerden yola çıkacağız. Herkes, bir gün yıldız futbolcu olacağına inanacak. Önlerindeki en iyi örnek de benim. Ekip çalışmasıyla herkesi hayallerine kavuşturacağız” diye konuştu.
 
İzmir'in ciddi bir futbolcu kaynağına sahip olduğunun da altını çizen Özmusullu, “İzmir, her dönem Metin Oktay ve Mustafa Denizli başta olmak üzere gibi birçok yıldız oyuncuyu Türk futboluna kazandırdı. Gelecek planımızda İzmirli oyuncuları, Türk futbolunda iz bırakacak oyuncular olarak yetiştirmek istiyoruz. Kulübümüzün U-10, U-12, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 takımlarını, tamamen İzmirli yıldız adayı futbolculardan kurulu takımlar haline getireceğiz. Büyük bir yetenek taramasına çıkacağız. Çalışmalarımızın meyvesini de en kısa sürede alacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv