Esbaş Çocuk Yuvasında geri dönüşümden kostüm defilesi

ESBAŞ Çocuk Yuvası Hazırlık Sınıfı öğrencileri, 18-24 Nisan Dünya Geri Dönüşüm Haftası etkinlikleri kapsamında, öğretmenleri ile birlikte artık materyalleri kullanarak, çizgi film karakterlerinin kostümlerini tasarladılar.

  • 0
  • 675
Esbaş Çocuk Yuvasında geri dönüşümden kostüm defilesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

ESBAŞ Çocuk Yuvası Hazırlık Sınıfı öğrencileri, 18-24 Nisan Dünya Geri Dönüşüm Haftası etkinlikleri kapsamında, öğretmenleri ile birlikte artık materyalleri kullanarak, çizgi film karakterlerinin kostümlerini tasarladılar. Artık kumaş, kullanılmış torbalar ve ipler gibi farklı materyalleri bir araya getirmek için yaratıcı fikirlerini yarıştıran ESBAŞ Çocuk Yuvası öğrencileri, tasarladıkları çizgi film karakterlerinin kostümlerini daha sonra giyerek, yine artık materyallerden hazırlanan podyumda sergilediler.
 
Müzik, ışıklandırma ve sahne tasarımı ile tam bir podyum havasına büründürülen yuvanın eğitim salonu küçük tasarımcıların moda şovuna sahne oldu. Çocukların merak ve keşif seviyelerinin zirvede olduğu okul öncesi dönemde artık ürünler kullanılarak tasarlanan çizgi film karakterlerinin kostümleri ile, çocukların yaratıcı zekalarını ve hayal güçlerini geliştirmelerini desteklemeyi hedefleyen ESBAŞ Çocuk Yuvası eğitmenleri, artık ürünlerle yapılan etkinliklerin yararları ile ilgili şu bilgileri verdiler:
Bu etkinlikler, evde anne-babalarla ve okul öncesi ortamda da öğretmenlerle gerçekleştirilerek çocuklarda kalıcı bir öğrenme gerçekleştirilmesini sağlıyor. Çocuklarla birlikte yapılan bu etkinliklerde çocukların günlük hayatlarında sıkça kullandıkları materyallerin kullanılarak bazı çalışmaların yapılması daha etkili sonuçlar verir. Biz projemizde çocukların hayal dünyalarında önemli yeri olan çizgi film karakterleri ile uygun bir çalışma yaptık. Bunun yanında yumurta kutuları, pet şişeler, plastik bardaklar, ip ve kumaş parçaları gibi günlük hayatta kullanılan artık materyalleri kullanarak da çok farklı tasarımlar yapıyoruz.
ESBAŞ Cocuk Yuvasında çocuklar öğretmenleri ile beraber, işledikleri konularla uyumlu olarak artık bardaklar, pipet, ayran ambalajı ve mandal gibi kullanım ömrü tamamlanmış çeşitli ürünleri kullanarak bisiklet, robot, pil atık kutusu, kedi evi gibi çok farklı  kullanım alanlarına sahip ürünler geliştiriyor. Öğretmenlerinden atık ürünleri yeniden dönüştürmenin doğaya ve ekonomiye ne kadar önemli katkısı olduğunu öğrenen hazırlık sınıfı öğrencileri, boyları küçüldüğü için artık kullanılamaz hale gelen boyaları da renklerine göre ayrıştırıp eriterek yeniden kullanılabilecek hale getirirken, kedileri için kedi evi yapıp evlerine götürdüler. Minik eller, işledikleri artık materyallere ayrıca duygularını da ekleyerek, sevgi robotu, fabrikalara yardımcı robot ve hayatımızı kolaylaştıracak robot olarak isimlendirdikleri robotlar tasarladılar.

Çocuklar, okul öncesi eğitimde artık materyaller kullanarak yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirirken, bu sayede çevrelerinde gördükleri her artık materyali bir amaç için kullanmayı da öğrenmiş oluyorlar. Bu ürünleri daha verimli kullanarak çevreyi koruma bilinci kazanan çocuklar, artık ürünü farklı bir hayvan veya nesneye dönüştürmek için çabalarken beynini yaratıcı düşünmeye zorluyor. Bu  da çocuklara yaratıcı düşünme becerisi, hayal gücünü fark etme ve kullanabilme becerisi, çevreye karşı duyarlı olma bilinci, yeni fikirler üretme ve yeniliklere açık olma becerisi kazandırıyor. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv