Eski dostlar birbirine doyamadılar

  • 0
  • 565
Eski dostlar birbirine doyamadılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  1967 yılı mezunları 49 yıl sonra  14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları için düzenlenen ödül töreninde buluştu. Yılların hocaları hasret duydukları arkadaşlarıyla özlem giderdi, ancak “doyamadıklarını” ifade ettiler.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Arel Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül töreni  1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı yaptı. Onları yetiştiren, bugünlere getiren büyüklerini  tekrar görmenin onur ve gurur verici olduğunu vurgulayan  Prof. Dr. Kirazlı; “Değerli büyüklerimiz olan sizleri her zaman örnek aldık. Sizler bizim kıymetli tıp büyüklerimizsiniz. Ayrıca bizi yetiştirdiğiniz için sizlere minnet duyuyoruz. Hepinizi sevgili rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz adına da selamlıyorum ” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK BEŞTEYİZ
Konuşmasına ülkemizdeki terör olaylarına değinerek başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün  “14 Mart Tıp Bayramı kutlaması için yapılacak olan tören, Türkiye’deki üzücü olaylar nedeniyle 1 hafta gecikmeli yapıldı. Terör olayları sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bugün burada birlikte olmak bizim için çok önemli. Biz daha kararlı daha sağlam işimizi yaparsak bu olayların üstesinden gelebiliriz” dedi.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak 500’e yakın hoca ve 2 bin 400 öğrenciyle her zaman Türkiye’de ilk beşte olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Gürgün, “Siz değerli hocalarımıza katkılarınızdan ve emeklerinizden dolayı şükranlarımızı sunarız” diyerek konuşmasını tamamladı.

ANILAR YÂD EDİLDİ
Mezunlar adına konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Hatipoğlu mezun arkadaşlarıyla yıllar önce yaşadıkları anıları yâd ederek,  “ Herkese geldiği için çok teşekkür ederim. Hepimiz çok çalıştık. Çok emek verdik ve bugünlere geldik. Böyle organizasyonların daha sık düzenlenmesini umuyorum” şeklinde konuştu.  Duygu dolu anların yaşandığı, anıların konuşulduğu tören, plaketlerin sahiplerine takdimiyle son buldu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv