Eski ev yeni sanat

  • 0
  • 1.336
Yazı Boyutu:

2.Eski Ev Yeni Sanat Sempozyumu Sergisi Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı
 
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, şubat ayında kapılarını güzel olduğu kadar anlamlı da olan bir sergiye açtı. Ekim 2012’de gerçekleştirilen 2.Eski Ev Yeni Sanat Sempozyumu Sergisi İzmirli izleyiciyle buluştu.
           
İzmir’deki tarihi yapılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ve farklı ülkelerden sanatçıların katıldığı uluslararası sempozyumun en büyük özelliği İzmir’deki eski bir evde düzenlenmesi oldu. İki yıldır eski bir İzmir evinde, tarihi sokak dokusunu da katarak modern sanat üreten sanatçılar, ortaya çıkan eserlerini Ankara’da sergiledikten sonra “yeniden İzmir” dedi. 18 sanatçının resim ve heykellerden oluşan eserleri sanatseverleri bir araya getirdi.

Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleşen açılışta, sempozyum koordinatörleri Reyhan Abacıoğlu ve Tuncay Taşkın, “İzmir adına önemli ve ciddi bir etkinlik oldu. Biz, Türkiye sanat ortamı bunları görsün istiyoruz. Kıyıda olmamız taşra kenti ya da sanatı geriden takip eden bir kent olduğumuz anlamına gelmiyor” diyerek İzmir’de önemli sanat etkinlikleri düzenlediğinin altını çizdiler.
Sergide yer alan sanatçıları kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kültür sanata ve tarihi dokuya sahip çıkan bir yerel yönetim anlayışı taşıdığını şu sözlerle iletti: “Göreve başladığımız günden bu yana kentin her noktasında tarihi yapıları halkın kullanımına kazandırdık. Abacıoğlu Hanı Avrupa Mimarlık Ödülü aldı. Açtığımız butik müzeler tarihi binalarda ve buralarda düzenli olarak özel sergiler yer alıyor.  İzmir’in tarihi zenginliğini yine İzmirliye açıyoruz. İzmir’de belli bir farkındalık oluştu ve bu bilincin artmasını sağlayan sanatçılarımız gerçekten büyük bir iş başardı” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv