Eski İzmir manzaraları nostalji yaşattı

  • 0
  • 667
Yazı Boyutu:

Ressam Ahmet Selim Taner’in Prof. Dr. Türkan Saylan AlsancakKültür Sanat Merkezi’nde açtığı eski İzmir’i gözler önüne seren ‘KağıdaDökülenler: Bir Şehir, Bin Gölge’ isimli sergisi 28 Şubat’a kadar gezilebilecek.

 17 yıllık karakalem vemürekkep kalem çalışmalarını ‘Kağıda Dökülenler: Bir Şehir, Bin Gölge’ isimlisergi ile sanatseverlerin beğenisine sunan ressam Ahmet Selim Tanerizleyenlerden tam not aldı.

Kendisini “Ressam değilim ama kendimi bildim bileli resimyapıyorum” diye tanıtan Ahmet Selim Taner ilk sergisini açmanın mutluluğunu,heyecanını ve gururunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Türkan Saylan AlsancakKültür Sanat Merkezi’nde sergilenen yaklaşık 50 eser ile İzmir’in tarihinigözler önüne seriyor. Taner, tarihe olan merakı ve İzmir’e olan sevdasınedeniyle eski İzmir’i karakalem ve mürekkepli kalem kullanarak resmettiğinisöyledi.

Ressam Taner, “Maalesef şu an her yer apartman ve rezidans.Keşke eski yıllarda yaşasaymışım.  Gördüklerimi,duyduklarımı ve İzmir’in eski fotoğraflarına bakarak yaptığım resimlerisanatseverlerle, İzmir severlerle paylaşmak istedim. Benim bu heyecanıma ortakolan Konak Belediyesi’ne ve konuklara teşekkür ederim” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eytemiz'in öğrencilerinden 23 Nisan Konseri

W. A. Mozart’ın Requiem’i Modern Dans Yorumuyla Dünya Prömiyerini İzmir’de

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg