Eskişehir’de İzmir Damgası

  • 0
  • 1.285
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin desteklediği İzmir Masterler Atletizm Kulübü Eskişehir’de gerçekleşen Türkiye Master Atletizm Şampiyonası’ndan çifte kupayla döndü
 
Eskişehir’de gerçekleşen Türkiye Masterler Atletizm Şampiyonası’nda İzmir rüzgarı esti. Konak Belediyesi’nin desteğini alan İzmir Masterler Atletizm Kulübü’nün (İZMAK) 50 master atleti, 120’nin üzerinde madalya, sekiz Türkiye rekoru ve iki takım şampiyonluğuyla İzmir’e döndü. En küçüğü 30, en büyüğü ise 86 yaşında olan masterler şampiyonluk mutluluğunu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la paylaştı.
 
Başarının mimarı Tartan
İZMAK Başkanı Aycan Kurtcan, Başkan Hakan Tartan’ın İzmirlileri spor yapmaya yönlendirerek sporculara da cesaret verdiğini söyledi. Kurtcan, başarının mimarı olarak Başkan Tartan’ı gösterdi ve şöyle konuştu:
“Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın desteği ile 7’den 70’e hatta 86’ya atletizm pistlerindeyiz. Sekiz Türkiye rekoru kırdık, hem kadınlarda hem erkeklerde takım şampiyonu olduk. Bütün başarılarımızın mimarı Hakan Tartan’dır. Eskişehir’de bulunduğumuz süre boyunca üzerinde Konak yazan formalarımızı hiç çıkarmadık. İzmir’i Eskişehir’e taşıdık.”
 
Başkan Tartan: Spor aynı zamanda sosyal terapidir
Almanya’da düzenlenen 18’inci Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na katılacak olan İZMAK sporcularına başarı dileyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, veteranların şampiyonluk mutluluğunu şu sözlerle paylaştı:
“Türkiye rekorlarıyla birlikte gelen şampiyonlukları kutluyorum. Sizin başarılarınızı gördükçe, gazetelerde okudukça gururlanıyorum, kendim kazanmış gibi seviniyorum. Her zaman kapımız, gönlümüz, size açık; burası sizin eviniz. Zaten sporun en güzel etkisi de bu paylaşım ve birliktelik. Spor yapmanın bedene ve zihne olan yararlarının yanında bence en keyifli yanı sosyal terapi imkanı vermesi. Yeni insanlarla tanışmak, takım olarak hep birlikte bir şeyler başarmak, sporun en güzel yanları.” 
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın öncülüğü ve desteğiyle iki uluslararası spor organizasyonu İzmir’de gerçekleşecek. 21-23 Eylül 2012 tarihleri arasında 22’inci Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’na İzmir ev sahipliği yapacak. 15-24 Ağustos 2014 tarihlerinde ise 19’uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda İzmir dünya sporcularını ağırlayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv