Eşrefpaşa Hastanesi'nden örnek proje

  • 0
  • 784
Eşrefpaşa Hastanesi'nden örnek proje
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nde görevli sağlık personeli, artık yabancı konuklarla İngilizce iletişim kurabilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) işbirliğiyle düzenlenen "Sağlık Personeli İçin Temel İngilizce ve Yabancı Konuklar İle Etkili İletişim" programını bitiren ilk 8 personel törenle sertifikalarını aldı. Başhekim Serdar Pedükcoşkun, projenin devam edeceğini söyledi.

Sağlık turizminde önemli hedefleri bulunan İzmir, bu alanda çalışan personeliyle de fark yaratacak. İzmir Büyükşehir Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, hastanelerine başvuran yabancı konukların iletişim sorunu çekmemesi için örnek bir proje başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile işbirliği yapıldı ve ilk etapta 35 personel pilot uygulama kapsamında İngilizce eğitimi aldı. İkinci aşamada ise mesai saatleri dışında 6 ay süren 80 saatlik eğitim programı başladı. Eğitimlerde aksanlara göre İngilizce ve beden dili dersleri de verildi. "Sağlık Personeli İçin Temel İngilizce ve Yabancı Konuklar İle Etkili İletişim" programını başarıyla tamamlayan ilk 8 personel törenle sertifikalarını aldı. DESEM'de düzenlenen törene DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Serdar Pedükcoşkun ile eşi Nazan Pedükcoşkun, eğitmenler ve eğitim gören hastane personeli katıldı.

"Bu bir başlangıç, devamı gelecek"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, örnek projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Böyle verimli çalışmaların devamını diliyorum. Umarım arkadaşlarımız yabancı dillerini daha da geliştirirler" diye konuştu. Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Pedükcoşkun ise İngilizcenin önemine vurgu yaparak, "Bu bir başlangıç. Birlikteliğimiz inşallah devam edecek" dedi.
Yabancı dil ve sağlık turizminin önemine vurgu yapan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse de, sağlık turizminin önem kazandığı bir süreçte yabancı dil bilen personelin önemine vurgu yaptı.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv