ETİK ÜYELERİNE İNDİRİMLİ ELEKTRİK

  • 0
  • 1.728
 ETİK ÜYELERİNE İNDİRİMLİ ELEKTRİK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

IC Holding enerji şirketlerinden ETİC (Elektrik Enerjisi Perakende Satış) ile elektrik işbirliği protokolü imzalayan  (ETİK) Ege Turistik İşletmeler Ve Konaklamalar Birliği’nin üyeleri bir yıl boyunca elektrik faturalarını indirimli ödeyecek. Proje ile Elektrik Piyasası Denetleme Kurumu EPDK’nın belirlediği tarife üzerinden alınan perakende satış bedeli 1 yıl boyunca ETİK üyesi işyerlerinden alınmayacak.  Aylık fatura bedelleri 130 TL'nin üzerinde faturası gelen ETİK üyelerine % 16,50 oranında indirim de uygulanacak.

Bu kapsamda    Wyndham Grand İzmir Özdilek Otel’de düzenlenen imza töreni ve eğitim toplantısına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet işler, birliğe bağlı üyeler ile IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş ve ETİC Elektrik Satış Direktörü İsmail Serdar Dönmez’in yanısıra ETİK üyesi turizmciler katıldı.

ETİK Başkan Yardımcısı Şinasi Akçay’ın Yeşil Yıldız sunumunun ardından konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, turizmcilerin sıkıntısını diye getirdiği konuşmasında turizm işletmelerinin elektrik faturalarındaki indirimden en iyi koşullarda faydalanması amacıyla bu protokolü imzaladıklarını belirterek, tüm işletmelere hayırlı olmasını diledi. Bu çerçevede, enerji sektörünün önde gelen şirketleri'nden ETİC Elektrik'i tercih ettiklerini açıklarken, Holding Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş ise IC Holding'in başta havalimanı ve oteller olmak üzere birçok yatırımlarının olduğunu anlatarak, enerji alanında da Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği ile bu protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müşteri memnuniyetini her şeyin üstünde tuttuklarını belirteKeleş, elektrik tedariğini ETİC Elektrik'ten alacak üyelere en iyi hizmeti sağlayacaklannı ve aylık fatura bedelleri 130 TL'nin üzerinde faturası ETİK üyelerine % 16,50 oranında indirim ve Perakende Satış Hizmet Bedeli alınmayacağını sözlerine ekledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ta yaptığı konuşmada turizmciler olarak bir takım sorunlarının var olduğunu belirterek gelecek yıllarda daha iyi koşullarla İzmir turizminin yakaladığı ivmeyle konuşur hale gelineceğini söyledi.
Toprak, “burayı bir odak noktası haline getirmek istiyorsak yatak kapasitesini artırabilmeli, ilave yatırımları da yapabilmeliyiz, Gerek yörel yönetimler gerekse merkezi yönetimle daha iyi noktaya götürebiliriz. Emeklerimizi ortaya koymak gerekiyor tüm dinamikler olarak. Nitelikli, belgeli yatak kapasitesinin 45 binlerde olduğunu görüyoruz. 8-9 bin daha eklendiğinde beklenen kapasiteye  birkaç yıl içinde ulaşılacaktır.  Kuşadası,Menderes, Seferihisar, Urla ve Çeşme’yi, karşı kıyıya geçtiğimizde Foça’yı da içine alacak şekilde imar planı yürütülüyor. Çalışmalar bittiğinde yatırımcılara da uygun yatırım alanlarını tahsis etmiş olacağız. Jeotermal  kaynakların kullanabilmesi noktasında çalışmalar var” dedi.
Bergama’nın Unesco’nun Kültürel Miras listesine girdiğini de hatırlatan Vali Toprak, Haziran sonunda Selçuk’un Efes’in Unesco Kültürel Miras listesine girme konusunda gelişme beklediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:  “Hepsi Bir değer. Birkaç fuara bende katıldım. Birlikte çalışma kültürünü geliştirdiğimizde turizm sektörü tüm dinamiklerle birlikte daha iyi sonuç alıcak. Dünyada ekonomik noktada sıkıntılar olduğunda ilk planda gelir azalmalarına yol açıyor. Bu da dışarıya gidecek turistleri etkilemiş oluyor. Rusya ve çevresinde meydana gelen enomik sıkıntılarda  baktığımızda orada etkilenmiş oluyor ve bizi etkiliyor. Ayaklarımızı sağlam yere basmak için tedbirleri almak zorundayız. Ülkemizin genel dış Cari açığı olumlu yönde kapatacak en önemli kalem,  mal ve hizmetler dediğimiz Turizm gelirlerinin içinde olduğu bölümdür. İhracat ile ihtalatın arasındaki 80 – 90 milyar dolarlık açığı kapatan en kestirme yol turizm gelirleridir. Turizm gelirlerinin ortaya çıkardığı 40’ayakın sektörlerinin getirdiği ivmedir. Turizmi kaliteli bir noktada ve Dünya turizm pastasından payımızı arttıracak bir davranışı kalitesiyle devreye sokmak. Turizmcilerin maliyetlerinin yüksekliğinin farkındayız. Tek başıma benim, belediye başkanlarının yapacağı şey değil birlikte yapabiliriz.”

Konuşmaların ardından Yeşil Yıldız Belgeli otellerin plaketleri Vali Mustafa Toprak tarafından dağıtıldı. Turizme katkı koyan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Medikal Park adına Dr. Zeki Hozer, İZKA adına Murat Yılmaz Çoban, IC Holding adına Abdullah Keleş, Diversey Care ve Wyndham Grand İzmir Özdilek adına Genel Müdür Funda Çam’a da plaket verildi.
 
Hangi Oteller Yeşil Yıldız belgeli
İzmir Hilton Oteli, Mövenpick Hotel İzmir, İzmir Swiss Grand Efes, Wyndham Grand İzmir Özdilek,  Ontur Otel İzmir, Aqua Fantasy Aqua Park Club  Hotel, Aqua Fantasy World Otel, Paloma Club Sultan, Paloma Pasha Otel, Sheraton Çeşme Hotel Resort&Spa, Boyalıkbeach Otel, Çeşme Pırıl Otel.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv