EXPO’da 5 aday ülke arasında en deneyimli ülke biziz

  • 0
  • 1.408
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Muhiddin Erel Amfisi’ nde Halk Sağlığı Kongresi  düzenlendi. Kongreyeİzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve birçok akademisyen katıldı. Kongrede halk sağlığı ile ilgili bilgilendirilme yapılıp, bu konuda  EXPO ile nasıl birleştirileceği tartışıldı.
        
Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz “Bu kongrenin amacı halkımızı sağlık hakkında bilinçlendirmektir. Kongreye Üniversitemizin sadece tıp fakültesi değil, diğer tüm öğretim üyelerimiz katkı sağlamaktadır. Bizler sadece İzmir olarak değil, Türkiye olarak EXPO’da göğsümüz dik bir şekilde boy göstermek  ve bayrağımızı en yükseklere taşımak istiyoruz.” dedi.
Doç. Dr. Mustafa Tüzün sağlık konusundaki çalışmalarından söz ederek, “10 kişiden birinde hayatı boyunca bir ruhsal sorun yaşama öyküsü alıyoruz. Toplumsallığın açısından da sağlığın ele alınması gerekiyor. Toplum sağlığına baktığımızda sadece toplumu değil, içinde yaşayan tek bir birey olarak bedenen ve ruhen ele alma becerisini kazanacağız. Böylece sağlığı geliştireceğiz, sağlığı koruyacağız. Bir toplum içerisinde en çok görülen sağlık sorunları halk sağlığı problemleri olarak ele alınır. Günümüzde bakıyoruz ki sağlık sorunları bir profil değiştiriyor. Toplumun gelişmesi ve yaşlanmaya bağlı olarak ele aldığımız konular kronik hastalıklar, kanserler, ruh sağlığı oldu. Halkımızı yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivitenin önemini kavratabilmek  adına eğitim çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Konu ile ilgili stant, tiyatro, yürüyüşler ve sosyal etkinliklerle mücadele çalışmalarımız etkin bir şekilde yürütülüyor.” dedi.
 
Etkinlik İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın konuşması ile son buldu. Vali konuşmasında “EXPO noktasında artık biz 5 aday ülke arasında en deneyimli takımın İzmir olduğunu ve şehrimizin bu konuda uzmanlaştığına inanıyorum. Bu devasal organizasyona ev sahipliği yapan ülkenin ekonomisine, tanıtımına katlılar sağlamaktadır. Düzenlenen kente nitelik ve nicelik olarak zengin bir miras bırakmakta, kent kimliğine  hafızasından silinmeyecek itibarlar kazandırmaktadır. 
EXPO 2020 için temamız daha iyi bir dünya için yeni yollar, herkes için sağlık şeklindedir. Başarılı bir EXPO’nun hem katılımcılar hem de ziyaretçilerin kendilerine ilişkilendirebilecekleri bir temaya sahip olması gerekmektedir.” dedi.(İZMİR(Ege Ajans/ Azizhan Bayrak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv