EXPO faaliyetlerine destek olacak

  • 0
  • 774
Yazı Boyutu:

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Meclis üyeleri ve üst düzey bürokratları ile EXPO çalışmalarını incelemek üzere Paris’teki EXPO yöneticilerini ziyaret etti. Başkan Tatı, Paris’te düzenlenen fuarda İzmir’in tanıtımı için EXPO yetkililerinin destek isteğini yerine getireceklerini söyledi.
 
Buca Belediyesi yönetiminin Hollanda, Belçika ve Fransa’daki EXPO çalışmalarını incelemek üzere çıktığı gezide Fransa’nın başkenti Paris’te İzmir ve EXPO tanıtım ofisini ziyaret etti. Dünyaca ünlü Champs Elysee (Şanzelize) Bulvarı üzerinde açılan EXPO Tanıtım Ofisi yöneticileri Kalbiye Noyan, Alime Kılıç Saraydere Yardımcısı Gökhan Çete ve Mehmet Us çalışmalar hakkında Buca Belediyesi heyetine bilgi verdi.
Paris Kültür ve Tanıtma Ateşesi Kalbiye Noyan’a Buca Belediyesi’nin EXPO’nun İzmir’e verilmesi halinde seçilecek alanın Buca’da olması konusunda girişimlerini anlatan Belediye Başkanı Ercan Tatı,  “EXPO’nun ilk olarak Buca’da olmasını istemiştim. Ancak önemli olan öncelikle Türkiye’de daha sonra Ege’de ondan sonrada İzmir’de olması” dedi.
 
Gelişmeye yararı olacak
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1970’li yıllarda Akdeniz Oyunları’nan İzmir’e kazandırdığı spor tesislerini de anımsatırken, şunları söyledi:
“EXPO’nun da mutlaka Türkiye’de olması bize çok şey kazandıracağına inanıyorum umarım başarılı oluruz.   Öncelikle ben Şanzelize’de böyle bir yer olduğunu görünce, duyunca inanmadım. Yer çok güzel. Geçen yıl yaptığım ziyarette Tanıtım Ofisi dışında kurulan ekranı izleyenleri gördüm. Burada İzmir’i görüyoruz Ege’yi görüyoruz Türkiye’yi görüyoruz. Tabi bu EXPO gibi organizasyonlarda başarı bir bütün içerisinde çalışmanın sonucu olacak. Bizler de bu çalışmanın içerisinde olmak istiyoruz.”
 
İzmir’i hafızaya kazımak
Lise eğitimini İzmir Kız Lisesi’nde yaptığını söyleyen Tanıtım Ateşesi Kalbiye Noyan, çalışmalarda İzmir’i hafızalara kazımak için çabaladıklarını söyledi. Noyan, şunları söyledi: “Biz bu ofisimizde her yeri İzmir yaptık. Burada yayınladığımız görüntülerde de Türkiye önde olmak üzere içersinde İzmir’i ön plana çıkartıyoruz. Zemin katımız komple İzmir görselleriyle kaplı. Dolayısıyla bu büro tamamen İzmir oldu. Tabi esas olarak EXPO süreci büyük bir lobi faaliyetine dayanıyor. Onun için elimizden gelenin en iyisini yapmamız ve çok iyi çalışmamız gerekiyor. Biz burada Türkiye’nin tanıtımını üstlendiğimiz için bu bölgede turizm kültür sanat ağırlıklı periyodik olsun, günlük olsun bütün basın yayın organlarıyla irtibat halindeyiz. Onlar çeşitli projeler sunuyorlar biz o projeleri işliyoruz. Ağırlık verdiğimiz bir tema oluyor ya da onların seçtiği bir tema oluyor. Diyelim ki İstanbul, İstanbul’u tercih etmenin 10 nedeni konulu bir başlık hazırlanıyor ve İstanbul’a gönderiyoruz. Yol masraflarını karşılıyoruz, araçlı rehber buluyoruz, çekim izinlerini alıyoruz. İzmir’in teması sağlık ve ama bu sağlık temasını biz İzmir’in tarihsel geçmişi ile de ilişkilendirerek aktarıyoruz. EXPO’nun tanıtım politikası da böyle. Tanıtım ayakları büyük ölçüde tarihten gelen mirası devraldık ve daha ileri bir noktaya taşıyacağız doğrultusunda.”
 
Buca’nın tanıtımı yapılacak
Görüşmede önümüzdeki ay Paris’te yapılacak Uluslararası Yemek Fotoğrafları Fuarı’nda Türkiye standında sergilenmek ve ziyaretçilere sunulması için zeytin, zeytinyağı, üzüm, incir gibi ürünlere ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, organik tarım faaliyetlerini hızlandıran Buca’dan bu ürünlerin fuar için gönderileceğini belirtirken, “EXPO konusunda üzerimize düşen tüm sorumluluğu üstleneceğiz” dedi. Paris’teki ekranda gösterilmek üzere Buca’nın kısa tanıtım filminin de EXPO yetkililerine gönderileceğini belirten Buca Belediye Başkanı Tatı, “EXPO konusunda tanıtım ofisimizin değerli yöneticileri ile temaslarımızı kesmeyeceğiz” dedi.
 
Brüksel deneyimi gözlemlendi
Buca Belediye Başkan Yardımcıları Halit Kurt, Tayfun Emre, Muzaffer Kater ve Suat Nezir Meclis üyeleri Ali Rıza Kaya, Aydoğan Hepdemirgil, Zekiye Seda Sönmez, Kemal Erözel,  Hasan Kurt, Fen İşleri Müdürü Ziya Çamsarılıoğlu, Parklar ve Bahçeler Müdürü Yeşim Malatyalıoğlu, Etüd Proje Müdürü İskender Bilgin’in de katıldığı gezide Brüksel’de 1958 yılında yapılan EXPO organizasyonunun simgesi  Atomium gezildi. Dev kürelerden oluşan Atomium ve çevresindeki alanı yıllar sonra önemli sayıda turistin gezdiği gözlemlendi. Hollanda’da ise Amsterdam’ın en büyük belediyesi Harlem Belediyesi’nde yerel yönetim çalışmalarını Başkan ve yardımcısı Buca heyetine anlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv