EXPO için aracı olun

  • 0
  • 873
Yazı Boyutu:

Atina BelediyeBaşkanı Yiorgos Kaminis’e bir mektup yazan Başkan Aziz Kocaoğlu, YunanHükümeti’nin EXPO ile ilgili kararını yeniden gözden geçirmesi konusunda“aracı” olmasını istedi. Başkan mektubunu, “Barış emek ister”  cümlesiylebitirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Yunanistan’ın EXPO oylamasında İzmir’e oy vermeyeceği şeklindeki açıklamalarakarşılık başlattığı diplomasi atağını sürdürdü.  Geçtiğimiz haftaYunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ile görüşen Başkan Kocaoğlu,şimdi de Atina Belediye Başkanı Yiorgos Kaminis’e mektup yazarak YunanHükümeti’nin EXPO ile ilgili kararını yeniden gözden geçirmesi konusunda“aracı” olmasını istedi. Kocaoğlu, “çok değerli meslektaşım” diye başladığımektubunda, “İzmir ve Atina; bir elmanın iki yarısı gibiyiz. EXPO gibi çokönemli bir organizasyonda birbirimize omuz vermememiz düşünülemez. Sizden ricamşudur: Yunan Hükümeti’nin EXPO ile ilgili kararını yeniden gözden geçirmesikonusunda lütfen aracı olun. EXPO için atacağınız adımın, Türk-Yunan dostluğunuçok daha anlamlı kılacağını anlatın herkese… İzmir’e verilecek desteğin, Ege’yi‘barış denizi’ haline getirme çabalarına sağlayacağı katkıyı söyleyin. Temsiletmekten onur duyduğum, barışa ve kardeşliğe inanan 4 milyon İzmirli adınasizden bunu talep ediyorum. Unutmayın; barış emek ister” cümlelerine yer verdi.

B
aşkan Kocaoğlu,Kaminis’e gönderdiği mektupta özetle şunları söyledi:  “İzmir ve Atina, her bakımdan birbirine çokyakın; sayısız ortak paydası olan iki kent. İklimimiz, insanlarımız,sokaklarımız, yemeklerimiz, müziklerimiz o kadar çok benziyor ki! Biz ancak veancak dost olabiliriz. Öyleyiz ve öyle de kalacağız. Sizin de çok iyibildiğiniz bu detayları neden hatırlattığımı sanırım tahmin ettiniz. İzmir veİzmirliler olarak, EXPO’nun 2020 yılında yapacağı büyük organizasyona talibiz.Üstelik çok iddialıyız. Bu önemli yarışta en büyük gücü de siz dostlarımızdanalıyoruz, alacağız. Biz, EXPO 2020’nin, sadece bir kente mal edilemeyecek kadarönemli,  bir proje olduğunu düşünüyoruz. Ve EXPO 2020 İzmir’in, bir‘Ege Projesi’ olacağına inanıyoruz. Ancak ‘Yunanistan’ın EXPO yarışında İzmir’idesteklemeyeceği’ şeklindeki açıklamaların, deyim yerindeyse, kentimizde çokbüyük bir şok yarattığını bilmenizi isterim. Burada ‘hayal kırıklığı’ deyiminiözellikle kullanmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ve eminim ki, biz ötekideğiliz, biriz. Bütünün parçalarıyız. Birbirimizi bilerek ve isteyerek üzmeyiz;üzmemeye çalışırız. Hayal kırıklıkları yaratmaktan daima endişe ederiz. Bu işinmanevi boyutu. Olayın bir de maddi yönü var. O da İzmir’in böylesine büyük birorganizasyona evsahipliği yapmasıyla, hem Atina’nın hem de Yunan adalarının burüzgardan çok olumlu bir şekilde etkileneceğidir. Evet, Kasım ayındaki oylamasonunda EXPO 2020’yi kazanmayı çok istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek,dünyanın en büyük spor organizasyonu olimpiyatları başarıyla düzenleyenAtina’nın tecrübe ve bilgisine çok ihtiyacımız olacak.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv