Eytemiz’in öğrencileri ödüle doymuyor

  • 0
  • 1.013
Yazı Boyutu:

DOKUZ Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano BölümüÖğretim Üyesi  Yard. Doc. DemetEytemiz’in öğrencileri; 10 yaşındaki Erdinç Emir İlgen ile 15 yaşındaki ArkınAkçagül  ödüle doymuyor. 


 
Öğrencilerinin her şeyiyle yakından ilgilenen Eytemiz,onlarda gördüğü enerjinin açığa çıkması için çaba harcadığını belirterekbaşarılarının kendi çabaları sonucunda gerçekleştiğini söylüyor.
 
Eytemiz’in gurur kaynağı öğrencilerinden 15 yaşındaki ArkınAkçagül, 2012-2013 öğretim yılında girdiği DEÜ Devlet Konservatuvarı’nda2013’te ilk resitalini verdi. Sınıf atlayarak pekiyi derecesi ile bir üstsınıfa kabul edildi. 
 
Aynı yıl düzenlenenUluslararası  Pera PiyanoYarışması’nda  3, aynı yılAlmanya’da  Baden Baden’de düzenlenen  piyano yarışmasında 2, Bulgaristan’da  Heirs Orpheus Yarışması’nda 3’ncülük ödülününsahibi olan Akçagül, bu yıl katıldığı Yamaha Piyano Yarışması’nda 1’nciliködülünün  ve 1000 Euro’nun sahibi oldu. 
 ArkınAkçagül halen konservatuvarda çalışmalarını Demet Eytemiz ile sürdürüyor. 
 
2003doğumlu olan Erdinç Emir İlgen, 2013-2014 öğretim yılında piyano bölümünükazanarak Demet Eytemiz’in öğrencisi oldu.
2014’te Uluslararası Pera PiyanoYarışması’nda 2, yine aynı yıl Clara Schumann Music Schule Uluslararası PiyanoYarışması’nda 1, Rusya’da Rostov Uluslararası Piyano Yarışması’nda ise 3’cülüködülü kazandı.
Erdinç Emir İlgen, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın GençSolist seçmesini kazanarak Senfoni tarihinde en küçük solist olarak HaydnConcerto’yu Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv