Fark Yaratan Tasarımlar Göz Kamaştırdı

  • 0
  • 6.086
Yazı Boyutu:

Hazırgiyim ve Moda dünyasına genç, yetenekli, yenilikçi tasarımcılar kazandırmak, toplumda tasarım bilincini geliştirmek amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 7’ncisi  düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması” finali göz kamaştırdı.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen EİB Yarışmada birinciliği Gözde Karasoy ‘Spaceship Mood’ konseptiyle kazandı. Yarışmada ikinciliği Merve Uçar, üçüncülüğü ise Fulden Neslihan Dikici kazandı.
EİB 7’nci Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olan genç tasarımcı Gözde Karasoy 10 bin TL, ikinci olan Merve Uçar 6 bin TL ve üçüncü olan Fulden Neslihan Dikici 4 bin TL ödülün sahibi oldu. Yarışmada ilk üçe giren genç tasarımcılar, aynı zamanda yurtdışında 2 yıl süreyle tasarım eğitimi şansını da yakaladı.
 
10 yetenekli finalistin hazırladığı birbirinden güzel tasarımların yarıştığı gecede EİB 7’nci Moda Tasarım Yarışması birincisi olan Gözde Karasoy ödülünü Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı’dan,  ikinci  Merve Uçar ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’ndan,üçüncü olan Fulden Neslihan Dikici ise ödülünü Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler’den aldı.
Ana teması “Dijital Boyut” olarak belirlenen ve İzmir Kaya Termal Otel Convention Center’da gerçekleştirilen yarışmanın finali, siyaset, iş, medya ve sanat dünyasından 500’ün üzerinde seçkin davetli tarafından izledi.
 
TÜRKİYE DÜNYA KONFEKSİYON İHRACATININ YÜZDE 10’UNA TALİP
Türkiye’de son 10 yılda hayal dahi edilemeyecek gelişmeler olduğunu belirten Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Türkiye’de güzel gelişmeler olduğunu söyledi. Yakıcı, “Türkiye’yi hepimiz bu noktaya getirdik, 10 seneden çok daha iyi durumdayız artık inovasyon, kalite ve ar-ge dönemidir. Ekonomi Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Bu gençler bugün Milano’ya, Londra’ya, Paris’e eğitime gidiyor gün gelecek oralardan buraya eğitime gelecekler” diye konuştu.
Türkiye’nin Avrupa’ya moda sunan, yenilik sunan konuma gelecek alt yapıya sahip olduğunu kaydeden Yakıcı şöyle konuştu;  “Türkiye 16 milyar dolarlık hazırgiyim ihracatı yapıyor, dünyada ise 350 milyar dolarlık konfeksiyon ihracatı oluyor bu tür etkinliklerle bu payımızı yüzde 10’a çıkaracağız.”
 
EGE BÖLGESİ 3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT POTANSİYELİNE ULAŞTI
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler ise yaptığı konuşmada; “Bir Kahve Molası Ticaret” sloganıyla yıllardır, Almanya, İngiltere, ABD, Japonya, Danimarka, İspanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerde “Turkish Fashion Break” adını verdiğimiz organizasyonlarla yüzlerce Türk hazır giyim ihracatçılarının yurtdışı pazarlardaki konumunu güçlendirmelerine öncülük ettik. İtalya’dan, Japonya’dan “VIP Alım Heyetleri”ni İzmir’e getirdik ve ihracatçılarımızla ikili görüşmeler organize ettik. Bu sayede Ege Bölgesi’nde hazırgiyim sektörü 3 milyar dolarlık ihracat potansiyeline ulaştı” diyerek Ege Bölgesi’ndeki ihracat potansiyeline dikkat çekti.
Emre Kızılgüneşler sözlerine şu şekilde devam etti: “Ege Hazırgiyim İhracatçıları Birliği olarak 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracatına katkı sağlayan 850 ihracatçımızla, tasarımcılarımız arasında güzel bir köprü görevi görüyoruz. Bu yıl 7.sini gerçekleştirdiğimiz EİB Moda Tasarım Yarışmaları ile sektöre yüzlerce tasarımcı kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.”
 
Koreografisi Akif ÖRÜK tarafından hazırlanan, sunuculuğu Tuğba Karaca tarafından yapılan gecede, Türkiye’nin tanınmış mankenleri Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Selda Car, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan, Çağla Doğanbaş, Gülşin Diker, Elif Ece Uzun, Tuğba Melis Türk gibi ünlü mankenler finale kalan 10 genç tasarımcının 40 tasarımını sergiledi.
EİB 7’nci Moda Tasarım Yarışması’nın Jürisinde ise; Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yönetim kurulu Başkan Vekili Burak Sertbaş, Moda Tasarımcısı Ertan Kayıtken, Moda Tasarımcısı Erol Albayrak, Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Moda Tasarımcısı Özlem Kaya, Moda Tasarımcısı Zeynep Acar, Vogue Dergisi Editörü Barış Çakmakçı, Ayakkabı
Tasarımcısı Gökhan Talay, Moda Tasarımcısı Nilgün Hepyalçın ve Moda Tasarımcısı Emre Erdemoğlu bulundu.
Yarışmanın ödül töreni sonrasında davetliler, DJ Ozan Çolakoğlu’nun  After Party‘deki performansıyla eğlenmeye devam etti.




Bilge-Nedim Uysal, Evrim-Şeref İyiuyarlar, Simge Abaka, Ahmet Faik Dökmeci, Pınar- Emre Kızılgüneşler

Sırrı Aydoğan, İrge Eritenel, Hakan Koca, Ebru Ceylan, Sinan –Nihan Çelikkaya, Ayfer-Ali Erez

Birol- Olcay Celep, Şadiye-Osman Öz, Mirey Eskinazi, Ahmet- Neval Göksel, Nesrin Ünlü, Süha Göksel

Sabri- Elvan Ünlütürk, Şadiye Öz, Olcay Celep, Evrim İyiuyarlar, Sabin Karakuş, Akif Örük,  Nihan Çelikkaya, Siren Ertan
Pakize Sükan, Özden- Tolkar Karece, Coşan Sürüm, Ertan Kayıtken, Özlem-Bülent Akgerman, Nedim-Engin Örün, Karim Fizi
 

Tayfun- Müge Ataseven, Şükrü- Günseli Ünlütürk, Nevin-Adnan Yıldırım, Perihan Tokgöz, Fatma Paloğlu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv