Farklı vizyonun yolu MBA eğitiminden geçiyor

  • 0
  • 920
Yazı Boyutu:

Sektörel alandaki uzmanlığını geliştirmek ve kurumsal katma değeri artırmak isteyenler için İzmir Üniversitesi, İngilizce İşletme Yüksek Lisans eğitimi (MBA), 3 Ekim’de başlıyor.

Öğrencilerin lisans eğitimi kadar yüksek lisans eğitimine de önem veren İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İngilizce İşletme Yüksek Lisansı Programı (MBA) eğitimi 3 Ekim’de başlayacak. Yabancı öğrencilerin yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları dışında diğer fakülte mezunlarının da başvurabileceği, 20 kişilik kontenjana sahip program için son başvuru tarihi 16 Eylül 2011.

Dünya ile uyum sağlayın
İşletme, Ekonomi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin farklı bölümlerinin yanı sıra, tıp, mühendislik, hukuk ve fen bilimleri alanında eğitim almış her mezun için MBA eğitiminin artı değer oluşturacağını belirten İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, programın amacını şöyle açıkladı: “Günümüz şirketler dünyası sürekli ve rekabetçi bir değişim içindedir. Şirket dinamikleri ve çevresel iletişim ağları da aynı değişim sürecini yaşamaktadır. Dolayısıyla şirket yöneticilerinin, yönetici adaylarının ve kariyere yeni başlayacak olan farklı alanlardaki üniversite mezunlarının bu yeni değişimi daha iyi algılayabilmesi ve çalıştıkları veya çalışacakları kurumların organizasyon zincirinin katma değer yaratan bir üyesi olması kaçınılmazdır. Şirket stratejileri, yeni vizyonları gerekli ve zorunlu hale getirmiştir. İşte MBA programının adaylara kazandırmaya çalıştığı değerler, bu değişimin bir parçası olan vizyondur.”

MBA eğitiminin kişiler için olduğu kadar işletmeler için de gerekli olduğunu vurgulayan Program Koordinatörü, İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Akdoğan ise global büyümenin önemine dikkat çekti. Akdoğan, “Bu eğitim, sektör farklılaşmasını dikkate almak kaydıyla, tüm sektörler için fayda yaratacaktır. Her sektör farklı karakteristik özelliklere sahiptir. Bu anlamda MBA eğitimi alacak kişinin de sektörünün taleplerini iyi algılaması ve kendini o yönde yetiştirmesi gerekir. Sektörler arası çok ciddi bir iletişim bağı söz konusudur. İmalat sektörü, kamu kurumları ve hizmet sektörü ile çok yönlü bir iletişim içinde olmalıdır ki, çevre ile birlikte sağlıklı bir büyüme gerçekleşebilsin. Yoksa bu ve izleyen dönemlerde sağlanmaya çalışılan büyüme ve rekabet ortamı yakalanamaz ve kurum kendi içinde küçülme yaşar” dedi.

Sinerjiyi yakalayın
MBA eğitiminin tüm sektörleri kapsayan bir zorunluluk olmadığını ancak kişilerin bireysel vizyonunu geliştirmek için de MBA eğitimi alabileceklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, farklı sektörlerden kişileri MBA eğitimi almak için bir araya getirmenin, farklı sinerjiler yaratmada da bulunmaz bir ortam olduğunu söyledi. Erciyeş, “MBA eğitimine gelen adayların her biri farklı sektörlerden geliyor. Biz, grup tartışmalarında, farklı sektörlerden gelen bu kişilerin deneyimlerini paylaşmalarına fırsat veriyoruz. Dolayısıyla zengin bir sinerji doğuyor. Zaten MBA’in amacı da o sinerjiyi yaratmaktır. O nedenle tüm sektör adaylarının farklı vizyon kazanabilmesi, kariyerine katkı sağlayabilmesi ve çevresinde gelişen olaylara ve dinamik karar verme süreçlerine bütüncül bir bakış açısı ile yaklaşabilmesinde MBA programının yararı mutlaka vardır” dedi.

Kimler MBA eğitimi alabilir?
İşletme konusunda temel eğitime sahip olmayan kişilerin de MBA eğitimi alabildiğini hatırlatan Melih Akdoğan, İşletmenin çok temel bazı prensiplerini anlamada güçlük çekebilecek adayların, İşletme Bölümü temel lisans eğitiminden ders almalarının da sağlanabildiğini hatırlattı. İzmir Üniversitesi İngilizce İşletme Yüksek Lisans Programı ile ilgili tüm bilgilere www.sbe.izmir.edu.tr adresinden ulaşmak mümkün.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv