Faruk Cimok Ekol’de

  • 0
  • 5.994
Yazı Boyutu:

Ressam Faruk Cimok “8 Mart Kadınlar Günü” nedeniyleEkol Sanat Galerisi’nde bir sergi açtı.Bu sergi için özel çalışan Cimok’un yaptığı resimlerden biri de İzmir’insimgesi saat kulesi. Serginin başka bir özelliği ise İzmir için yapılan buresimler ilk kez sergileniyor.

Ekol SanatGalerisi Kurucusu Op. Dr. Mehmet Baz “, Ekol KBB Hastanesi ve Göz Hastanesiolarak 10 yıldır sağlık hizmeti vermekteyiz. Hastane grubu olarak sağlık ve sanatın iç içe olduğuna inanmaktayız. Türkiye’ninönde gelen ressamlarından Faruk Cimok’un sergisini Ekol Sanat’ta açmaktandolayı mutluluk duymaktayız" dedi.

Op. Dr. Mehmet Baz , Faruk Cimok’u bir koleksiyoner olaraktakip ettiğini, figür resminin önde gelen temsilcilerinden birisi olduğunubelirterek , “Cimok genelde, modern yaşamı, kedileriyle, güvercinleriyle,köpekleriyle ve İstanbul’u çizen bir sanatçımız.  Biz Ekol Sanat Galerisi olarak kendisinigalerimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. ” diye konuştu.

Ressam Faruk Cimok ise Anadolu’yu gezip belli noktalarınresmini yapmak istediğini belirterek “ Bu düşünceme de İzmir’den başladım. Bubenim için bir başlangıç oldu. İstanbul’un dışında sergi açılacağı zaman tazeve temiz resimleri götürmek lazım, bu çok önemli. Ben İzmir’e gelirkengetirdiğim resimler arasında daha önce sergilenmiş hiç bir resim yok. Bunlarilk defa görücüye çıkıyor” dedi.

Eserleriyle ilgili bilgi veren sanatçı sözlerini:  “Ben natürmort yaparken 3 tane meyve ve kırıktabağı koyanları görüyorum. Ben o mekânda o güvercini koyarak kendimi yüzde 50öne sürüyorum. Taksimde çarşaflı yok mu diye soruyorlar. Fırça benim elimde.Ben Taksim meydanında çarşaflı görmek istemiyorum.  Bütün resimlerimde kuş figürleri var.İstanbul’da çiçek pasajına gittiğiniz zaman o kemancı hala orada. Ben bu kadınıresimlerimde kullanıyorum. Hikâyeniz zengin değilse sanatta başarılı olabilmeşansınız mümkün değil. Hikâyesi olmayan insanların resimleri güçlü olamaz. Benbazen şunu diyorum. Test yapmak istiyorsanız şöyle yapın. Kitabını ele alın.Açın bakın ve kapatın aklınıza ne geldiyse bana söyleyin. Biri motor parçasıdedi. Bu profesörün 400 sayfalık kitabında ne bu mu kaldı aklında. Bu trenresmi için 20 yıl bekledim. Bu benim ikinci tren resmim. Bu resmin hikâyesibeni etkiler. Her sayfanın hikâyesi ayrı. Dünyada böyle bir sanatçı örneği yok.Ben Dalyan’a yerleşiyorum. Bir kültür merkezi yaptım. Bu bölgelere İstanbul’dansanatçı yazar getirip orada ağırlamak ve konuk etmek istiyorum. Orada yazıyazmasını istiyorum. Bu bölgedeki atılımcı kişileri İstanbul’a taşımak gerekir.Biz burayı Türkiye’ye taşıyalım” şeklinde tamamladı. Ressam Faruk Cimok’unsergisi 8 Nisan’a kadar gezilebilecek. 
Figen –Mehmet  Baz
Öykü Dugles, Salih Baz
Sevil Avcıoğlu
 
Çiğdem Özbek,Mahire Erk
Gözde –Fatih  Emekli
Gülçin Çelik

 Filiz Top, Nur Altuntaş

 Semran Göbeklioğlu, Harun Aygün
Tuncay- Hatice Karakaya
Hatice Akkaya
İnci Pınar, Gül Cimok
Hülya Yalçın, Nuran Tanrıverdi, Damla Gül Derin
Mihrace İnal, Semra Tüzel
Nuran –Murat  Güneyligil 
Metin Küçükyağlıoğlu, İbrahim Öztürk, Enver Çoban
Sami Baz, Ekmel Totrakan
Semuhan Şebnem Kanatlı, Koray Gürbüz, Sesil Ertür

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sel Eczanesi 15 yaşında

EİB Moda Tasarım Yarışması

Novamer Otomotiv Açıldı!

Bridge of Hope galası

İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Sanat ve Edebiyat Şövalyesi

“İzmir’e ve Alsancak’a emek verenler” ödüllendirildi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg