Fatih Kızılcan’ın eserleri Galeri A'da olacak

Ressam- Çocuk Cerrahı Doçent Dr. Fatih Kızılcan’ın kişisel sergisi 17 Aralık 2020’de sanatseverlerle buluşacak.

  • 0
  • 2.701
Fatih Kızılcan’ın eserleri Galeri A'da olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ressam- Çocuk Cerrahı Doçent Dr. Fatih Kızılcan’ın kişisel sergisi 17 Aralık 2020’de sanatseverlerle buluşacak. Galeri A Güncel Sanat Merkezi’nde saat 14.00’de gerçekleşecek olan sergi açılışında 2,5 metrelik sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde davetli kabul edilecek.

Resimlerindeki figürleri, MDF zemin üzerine hazırladığı boya katmanı kuruduktan sonra silerek ve kazıyarak oluşturduğu, Karanlık zeminden silme yoluyla resim yaparak Geştalt fenomenini canlandırdığına ve böylece kafasındaki görüntülere, sahnelere, yüzlere, vs., çizmek veya boyamaktan daha kolay ulaşabildiğine inandığı eserleri İzmirli sanatseverler tarafından 16 Ocak 2021’e kadar ziyaret edilebilecek.

Fatih Kızılcan, 1961'de Köyceğiz'de doğmuştur. Çocuk Cerrahisi Doçentidir. Belki bekleyeceğinizin aksine Güzel Sanatlar Fakültesi'nden değil, Tıp Fakültesi'nden mezun. Hem ressam, hem çocuk cerrahisi doktoru; hekimliği için "Ben aslında hep ressamdım, sonradan doktor oldum" diyor.

Dekorasyon çalışmaları da bulunan Kızılcan, resim yeteneğini çok küçükken keşfetmiş ve yıllar içerisinde yeteneğiyle zevkle çalışarak kendi kendini eğitmiş. Akademik bir resim eğitimi almamış olması, onun gözünde onu ve çalışmalarını özgürleştiren bir şans haline gelmiş.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv