Festival'de Türk Müziği Gecesi

 Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu,  31. Uluslararası İzmir Festivali’nde unutulmaz bir konser verdi.

  • 0
  • 563
Festival'de Türk Müziği Gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu,  31. Uluslararası İzmir Festivali’nde unutulmaz bir konser verdi. Şefleri Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel yönetiminde Klasik Türk Musikisi’nin tarihsel olarak en temel icra kompozisyonu  “fasıl”  müziğinin ölümsüz örneklerini sunan koro, mükemmel icrasıyla büyük beğeni topladı.

Doç. Dr. Soner Akşehirli’nin açıklamalarıyla başlayan konserin ilk bölümünde 14. Yüzyıldan 19. Yüzyıla kadar olan zaman dilimi içinde bestelenmiş Fasl-ı Atik örneklerine yer verildi. Programın ikinci bölümünde 19. Yüzyıl ve sonrasında bestelenmiş Fasl-ı Cedid örnekleri vardı. Müzik tarihimizde köklü bir yere sahip olmasına rağmen günümüzde her ikisi de gerektiği gibi uygulanmayan bu iki icra biçimini olması gerektiği gibi sanatseverlere sunmayı amaçlayan ve bunda da büyük başarı kazanan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu dakikalarca alkışlandı. Koro, dinmeyen alkışlara Hammâmîzade İsmail Dede Efendi’nin “Yine Bir Gülnihal” şarkısı ile teşekkür etti.

31. Uluslararası İzmir Festivali, 29 Haziran 2017 Perşembe günü Çeşme Kalesi’nde yapılacak Gershwin Quartet& Giora Fiedman Konseri ile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Amazonlar ve Titanlar’dan Ödül

8. Uluslararası İzmir Sanat Bienali başlıyor

“Halktan Biri” seyirciyle buluştu

Özbek akademisyenlerden Buhara Şeş Makamları

​Küçük Parmaklardan büyük performans

Barok Müzik Festivali’nde genç virtüöz ağırlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg