Festival havasında 9 Eylül

  • 0
  • 852
Yazı Boyutu:

9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü etkinlikleri, bu kezönceki yıllardan farklı olarak tek merkez yerine aynı anda farklı noktalardangerçekleştirilecek ve kentte gerçek bir festival havası estirecek. Konserler,yarışmalar, su ve ışık gösterileri ile birlikte kentin dört bir yanında çeşitlikutlamalar gerçekleştirilecek. 9 Eylül gecesi Gündoğdu Meydanı, BostanlıRekreasyon Alanı, Göztepe Denizatı Heykeli önü ve Bayraklı Rekreasyon Alanı’ndaaynı anda konserler düzenlenecek.

 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 91. yıldönümü, İzmirBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçe belediyelerin de destekverdiği dolu dolu bir programla kutlanacak. Körfezin iki yakası, aynı andadüzenlenecek dört konserle aynı coşkuda buluşacak.

 

Zıpkınla balık avı yarışması

Kurtuluş Günü etkinlikleri 6 Eylül’de Ahmet PiriştinaKent Arşivi ve Müzesi’nde başlayacak. Saat 18.30’da Kent Kitaplığı”ndan çıkacakİzmir temalı yeni kitapların tanıtımı yapılacak. 7 Eylül Cumartesi günü, kutlama programının en renklietkinliklerinden biri gerçekleştirilecek. İzmir’in deniz kenti kimliği ileörtüşecek bu etkinlik kapsamında zıpkınla balık avı yarışması düzenlenecek.Yarışma saat 10.00’da Urla İskele’de başlayacak, saat 16.00’da tamamlanacak.

 

9 Eylül Yarı Maratonu
9 Eylül’den bir gün önce 08 Eylül Pazar günü, bir başka sporetkinliği düzenlenecek. 9 Eylül Yarı Maratonu saat 09.00’da BornovaBelkahve’den başlayacak. Konak Meydanı Saat Kulesi önünde son bulacak. Aynı günün akşamı ise saat 20.00’de İnciraltı KentOrmanı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde 9Eylül resepsiyonu düzenlenecek.


91. Yıl Zafer Yürüyüşü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve artıkgelenekselleşen Zafer Yürüyüşü 9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane Karakoluönünden başlayacak. Binlerce İzmirlinin katılması beklenen kortej, AnafartalarCaddesi’ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteliönünden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Burada çelenk sunumugerçekleştirilecek. Saat 10.30'da Konak Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşucanlandırılacak. Kente giren temsili süvari birlikleri Türk Bayrağı’nı İstiklalMarşı eşliğinde göndere çekecek.

Saatler 11.00’i gösterdiğinde ise Cumhuriyet Meydanındakitörenler başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun halkahitaben yapacağı konuşmanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün kente girişicanlandırılacak. Program halkoyunları, şiir ve müzik dinletileriyletamamlanacak.

 

Gece coşku tavan yapacak
9 Eylül akşamı ise İzmir’de 9 Eylül kutlamalarının en renklive coşkulu anları yaşanacak. Kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürecek.Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları’nın akrotim gösterisisergilenecek. Saat 19.00’da gösteri mekanı gökyüzünden denize taşınacak.Körfezde kano ve yelkenli gösterisi yapılacak. 9 Eylül’le özdeşleyen FenerAlayı yürüyüşü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasındagerçekleştirilecek.

 

Körfez gösteri alanına dönüşecek, iki yaka birleşecek
9 Eylül etkinlikleri, bu kez önceki yıllardan farklı olaraktek merkez yerine aynı anda farklı noktalardan gerçekleştirilecek. Saat21.00’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmir’in pek çok noktasından izlenebilecek görselbir şov sunulacak. İzmir Körfezi, su perdesi ve ışık gösterileriylerenklenecek. Konserler de yine aynı saatte başlayacak. Gösterilerin merkezikonumundaki Gündoğdu Meydanı’nda “Manga” grubu sahne alacak. Aynı dakikalardaBostanlı Rekreasyon Alanı’nda DJ Koray Candemir (Kargo'nun solisti) ve DJ HarunTekin (Mor ve Ötesi'nin solisti), Göztepe Denizatı Heykeli önünde DJ BernaÖztürk, Bayraklı Rekreasyon Alanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi PopOrkestrası, konser ve sahne şovlarıyla 9 Eylül coşkusunu doruğa taşıyacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv