Festival Kapanış Konserinde Özel Bir Topluluk: Silk Road Ensemble & Yo Yo Ma

  • 0
  • 1.017
Festival Kapanış Konserinde Özel Bir Topluluk:  Silk Road Ensemble & Yo Yo Ma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl teması “Ölümsüz Ritimler, Zamansız Ustalar” olarakbelirlenen 28. Uluslararası İzmir Festivali, 3 Eylül 2014 Çarşamba günü saat21.30’da AASSM’de yapılacak unutulmaz bir konserle sona erecek. 17 Grammyödüllü Amerikalı çellist Yo-Yo Ma, çok kültürlü müzikal deneyimlere imza attığıtopluluğu “Silk Road Ensemble” ile İzmir Festivali’nin kapanışını yapacak.Topluluk 15. Yıl kutlamaları çerçevesinde yapacakları Avrupa Turnesini deİzmir’den başlatmış olacak.

Eleştirmenlerce “21.yüzyılın müthiş orkestralarından birtanesi”, “duvarları olmayan bir tür seyyar müzik laboratuvarı” gibitanımlamalarla övülen, tüm Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da verdiklerikonserlerle dinleyicilerin beğenisini toplamayı başaran Silk Road Ensemble veYo Yo Ma; 28. Uluslararası İzmir Festivali Kapanış Konserinde, besteci ve klarnetsanatçısı Kinan Azmeh’in Silk Road Orkestrası için bestelediği  “Ibn Arabi Postlude” isimli eserinin dünyaprömiyerini yapacak.

Sanatlar arasında yeniliği ve öğrenmeyi teşvik etme amacıylaviyolonselist Yo-Yo Ma’nın 1998 yılında kurduğu Silk Road Project,multikültürel ve disiplinlerarası değişim için modern bir metafor olarak tarihiİpek Yolu’nun ticaret rotasından ilham alıyor. Kariyerini antik İpek Yoluüzerindeki halkların kültürlerinin tanıtımına adayan Yo-Yo Ma, bu mirasıngeleneksel müziklerini, bölgenin seçkin sanatçıları ve enstrümanlarıylayorumluyor. Müzikseverleri derinden etkileyen bu şiirsel birliktelik, Asya'yıAvrupa'ya bağlayan bir ticaret yolu olmasının ötesinde, 2000 yıldan beribölgede yaşayan kültürlerin, dinlerin, ırkların da izleriyle olağanüstü birtarihsel zenginlik sunuyor. 2001’den bu yana konserlerinde seslendirdiği AdnanSaygun’un Partitası’na, 15. Kuruluş yıldönümleri nedeniyle Silk RoadTopluluğu’yla yayımlanan yeni albümü ‘A Playlist Without Borders’ da yer verenMa, hayranlık uyandıran Silk Road Orkestrası ile bestecinin adını taşıyansalonda İzmir Festivali’nin kapanışını yapacak.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv