Festival kıyafetleri Jeyan Gedik’ten

İzmirli Modacı Jeyan Gedik, bu yıl da geleneksel 19. Mandalina Şenliği kapsamında düzenlenen Seferihisar Mandalina Kral ve Kraliçe adaylarının kıyafetlerini hazırladı.

  • 0
  • 5.145
Festival kıyafetleri Jeyan Gedik’ten
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Modacı Jeyan Gedik, bu yıl da geleneksel 19. Mandalina Şenliği kapsamında düzenlenen Seferihisar Mandalina Kral ve Kraliçe adaylarının kıyafetlerini hazırladı. Gedik, Tarım Şenliği kapsamında 19 Kasım’da gerçekleşecek olan Mandalina Karal ve Kraliçesi olmak için yarışacak olan  10’u erkek, 10’u genç kızdan oluşan 20 finalist için özel kıyafetler tasarladı. 

Bitkisel kaynaklı, doğal kumaşlar kullanarak, antik dönem elbiselerini stilize ederek yeni bir koleksiyon hazırladığını ifade eden Jeyan Gedik, Antik dönemde kadınların giydikleri ve zarafeti simgelediği için, hem renk hem de şekil bakımından abartıdan uzak ve sade bir tasarımı tercih ettiğini belirtti. Gedik, “Dönem kadınlarının vazgeçilmez kıyafeti olan; ayak bileklerine kadar uzanan, dökümlü ve pileli, omuzlardan iğne veya dikişle tutturulan 'khitonu tercih ettim. Bu koleksiyonumda, daha lüks bir görüntü için ise boyanan, çeşitli şekillerle süslenen, stilize ettiğim antik dönem elbiselerini, tamamen doğal kumaşlar kullanarak diktik. Böylelikle anlattığım dönem giysilerine çok uygun kumaşlarla görüntüdeki doğallığı yakalamış oldum. Elbiselerde kullandığım aksesuarlarda ise, aynı dönemde baş aksesuarı olarak kullanılmış olan diademlerden, madeni çengelli iğne olarak kullanılan fibulalardan ve küpelerden ilham aldım” dedi.

4 basamaklı tarım politikasını 'üretici pazarları açmak', 'üretici birlikleri-kooperatifler kurmak', 'tarım ürününü bir sanayi ürününe dönüştürmek' ve 'yerli tohuma sahip çıkmak' hedefleriyle hayata geçiren Seferihisar Belediyesi’nin bu çalışmalarını çok önemsediğini belirten Gedik, Seferihisar'ın en büyük geçim kaynağı olan ve dünyanın en kaliteli mandalinası olarak bilinen 19. hasat döneminin yine büyük bir şenlikle kutlanacağı Satsuma cinsi mandalinayla ilgili bir etkinlikte görev almanın kendisi için de büyük önem taşıdığını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv