Festival klasiği: Açık Caz Orkestrası

  • 0
  • 986
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın İzmir İtalyan Konsolosluğu ve Siena Caz Vakfı işbirliği ile dokuz yıldır sürdürdüğü “Açık Caz Orkestrası Atölyesi”ne katılan 18 genç unutulmaz bir kapanış konseri verdi. Bu yıl 24 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 43. Siena Ustalık sınıfları bursunu Fevzi Onur Ustabaş (klarnet-saksafon) ve Eylül ayında yapılacak Kind of Blue bursunu ise Tuna Payzıner (gitar) kazandı.
 
AASSM Küçük Salonun sahnesine bu yıl atölyeyi yürüten İtalya’nın en iyi caz piyanisti Mauro Grossi, cümleleme ve tını konularında benzersiz bir tekniğe sahip vokalist Claudia Tellini, klarnet, basklarnet ve alto saksafonda mucizevi yetenek Nico Gori, sıra dışı basçı Ares Tavolazzi ile İtalya’nın en becerikli ve deneyimli caz davulcusu Walter Paoli ile birlikte sahne aldı. Konsere zaman zaman şef olarak Claudia Telli’nin orkestra şefi eşi Nico Bernuccio konuk şef olarak katıldı. Büyük bir coşku ve şenlik içinde geçen konserde gençlerin doğaçlama performansları uzun süre alkışlandı.

Nico Gori’nin şefliğinde gruplar halinde çalan gençler, finali hep birlikte yaptı. Konser sonunda Mauro Grossi, Festival Danışmanı Francesco Martinelli ve İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper genç cazcıların sertifikalarını dağıttı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv