Festival öncesi fotoğraf sergisi

  • 0
  • 559
Festival öncesi fotoğraf sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Üç yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl yeniden gerçekleştirilen Kavacık Üzüm Festivali, bu yıl 19 Eylül’de start alacak. İki gün sürecek olan festivale yoğun katılım beklenirken, festival öncesi Kavacık Köyü’ne gönüllü olarak giden 50 fotoğraf sanatçısının çektiği “Kavacık’ta bir Pazar” konulu fotoğraf sergisi,  belediye sergi salonunda açıldı.

Sergiye Karabağlar Belediye Başkanvekili Emel Tangobay, birim müdürleri, meclis üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışında davetlilere Türkiye’de susuz olarak yetişen tek üzüm olan tadı ve lezzetiyle ünlü Kavacık üzümü ikram edildi.

Eğlence ve müzik iptal
Bu sene Kavacık Köyü’nde düzenlenecek olan üzüm festivalinde ülkemizde yaşanan üzücü olaylar ve şehitlerimize saygı gereği program değişikliğine gidildi. Daha önce halk oyunları ve konserlerin de olduğu çeşitli eğlence programları festival programından çıkarıldı.
Serginin açılışında konuşan Karabağlar Belediyesi Başkanvekili Emel Tangobay, gönüllü olarak Kavacık’a giden ve buranın fotoğraflarını çeken sanatçılara tek tek teşekkür etti. Karabağlar Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını söyleyen Tangobay,  “Sanatın olduğu yerde sevgi olur, barış olur, hoşgörü olur. Burada emeği geçen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sergi, Kavacık’ta da olacak
Usta fotoğraf sanatçılardan oluşan “Kavacık’ta bir Pazar” konulu fotoğraf sergisi 18 Eylül Cuma gününe kadar belediye binasında sergilendikten sonra, 19-20 Eylül tarihleri arasında köy meydanında tekrar açılacak.

Öte yandan,  Karabağlar’ın doğası, üzümü ile ünlü Kavacık Köyü, aynı zamanda markalaşma yolunda da hızla ilerliyor. Türkiye’de markalaşma yolunda uzmanlardan oluşan bir ekiple çalışma süreci başlatıldı. Süreç tamamlandığında Kavacık sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin tanıdığı bir köy olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv