Festival, üç konser ve iki seminerle sona erecek

  • 0
  • 958
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 20. İzmir Avrupa Caz Festivali son haftasına girdi. 4 Mart’ta Kerem Görsev Therapy Project ile başlayan Festival 20 Mart’ta Mauro Grossi Quintet konseri ile sona erecek.
              
Festivalin son haftasında sanatseverleri oldukça yoğun bir program bekliyor. 18 Mart Pazartesi günü saat 14.00 İKSEV Salonu’nda Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci, yazar Francesco Martinelli “Kontrbas-Hazine Sandığı” konulu seminer verecek. Aynı gece saat 20.30’da AASSM Küçük Salon’da kolay kolay unutulmayacak bir konser var. “Açık Sahne”.

Siena Yaz Ustalık Sınıflarına burs kazanan genç cazcıların bir bölümü ‘Açık Sahne’ konserinde bir araya gelecek ve spontane oluşturdukları gruplarla konser verecek. Tamer Temel saksafon, Tolga Bilgin trompet, Engin Recepoğulları saksafon, Evrim Özkaynak vokal, Devrim Yeşilpınar piyano, Sercan Kerpiççiler trompet, Can Ercan gitar, Halil Çağlar Serin bas, Barış Tunçel bas, Olgun Açar davul, İbrahim Azman davul, genç Türk cazcılarının ulaştığı müzikal yetkinliği sergileyecek.
 
AÇIK CAZ ORKESTRASI
İzmir Avrupa Caz Festivali’nin klasiklerinden biri olan Açık Caz Orkestrası Konseri bu yıl 19 Mart 2013 Salı günü yapılacak. Mauro Grossi Quintet ile Açık Caz Atölyesi’ne katılan genç cazcılar, bu konserle kazandıkları yeni deneyimleri dinleyicileriyle paylaşacak. Aynı gece Siena Caz Vakfı işbirliği ile verilen Siena Yaz Ustalık Sınıflarına burs kazanan isimler de açıklanacak.
 
VE KAPANIŞ GÜNÜ
Festival’in ikinci semineri 20 Mart Çarşamba günü aynı yerde ve saatte yapılacak. Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci, yazar Francesco Martinelli  bu kez “İspanyol Rengi: Caz ve Latin –Amerikan Müziği” konulu seminerlerini verecek. Ücretsiz olan seminerler, caz araştırmacısı Ümit Tunçağ tarafından Türkçe’ye çevrilecek.
 
Festival aynı gün saat 20.30’da AASSM Büyük Salon’da İtalyan Cazının özgün sesi Mauro Grossi Quintet konseri ile kapanacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilecek konserde, caz dünyasının en iyileriyle yapılmış otuzdan fazla kaydın sahibi piyanist Mauro Grossi, cümleleme ve tını konularında benzersiz bir tekniğe sahip vokalist Claudia Tellini, klarnet, basklarnet ve alto saksafonda mucizevi yetenek Nico Gori, sıra dışı basçı Ares Tavolazzi ile İtalya’nın en becerikli ve deneyimli caz davulcusu Walter Paoli sahne alacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv