Film Gösterimi ve Söyleşi

12 Temmuz 2017 Çarşamba günü Saat 17.00’de Ayşegül Kesirli Unur’un yönetmenliğini yaptığı Geleceğe Düşüş (2007) adlı kısa film İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın girişimiyle Müziksev Konferans Salonu’nda gösterilecek.

  • 0
  • 962
Film Gösterimi ve Söyleşi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

12 Temmuz 2017 Çarşamba günü Saat 17.00’de Ayşegül Kesirli Unur’un yönetmenliğini yaptığı Geleceğe Düşüş (2007) adlı kısa film İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın girişimiyle Müziksev Konferans Salonu’nda gösterilecek.

Gösterim sonrasında, Avrupa Film Akademisi (EFA) üyesi, Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Film Programı ve Cannes Film Festivali ‘Türkiye’den Kısalar’ Bölümü Direktörü Nesim Bencoya’nın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.
 
Film gösteriminden sonra gerçekleştirilecek söyleşide, Nesim Bencoya ile kısıtlı olanaklarla çekilen öğrenci filmlerinin genç kısa film yönetmenlerinin gelişimindeki önemi, Nesim Bencoya’nın Hezarfen Film Galeri’deki çalışmaları ve bu oluşumun genç kısa filmcilere tanıdığı uluslararası olanaklar ile Ayşegül Kesirli Unur’un 10. Uluslararası Kar Film Festivali’nde jüri üyesi görevini yürütürken edindiği izlenimler konuşulacak.
 
Nesim Bencoya Hakkında
Nesim Bencoya 1952 yılında İzmir’de doğdu. Liseyi Türkiye’de bitirdikten sonra İsrail’e gitti ve Haifa'da sosyoloji ve antropoloji eğitimi aldı. İsrail'de Haifa Sinematek Müdürü ve program-sinema eğitim sorumlusu olarak çalıştı. 3 yıl süresince İzmir’de Kısa Film Festivali’nin direktörlüğünü üstlendi. Avrupa Film Akademisi (EFA) üyesi olan Bencoya, halen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ve Anlatya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Film Programlarının, Cannes Film Festivali ‘Türkiye'den Kısalar’ Bölümünün ve Hezarfen Film Galeri Kısa Film Ajansı’nın direktörü olarak görev yapmaktadır.
 
Yönetmen hakkında
Ayşegül Kesirli Unur, 1983 yılında İzmir’de doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık (ana dal) ve Sinema-Televizyon (yan dal) Bölümleri'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Kültürel İncelemeler Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine devam etti. Müşterek doktorasını 2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Medya Araştırmaları Bölümü ile Antwerp Üniversitesi, İletişim Bilimleri bölümünde tamamladı.
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv