Film müzikleriyle nostaljik yolculuk

Moğollar gurubunun kurucu üyesi, Yeşilçam dünyasının unutulmaz bestecilerinden Cahit Berkay, Yeşilçam Film Müzikleri Orkestrası eşliğinde İzmirli müzikseverlerle buluştu.

  • 0
  • 466
Film müzikleriyle nostaljik yolculuk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Moğollar gurubunun kurucu üyesi, Yeşilçam dünyasının unutulmaz bestecilerinden Cahit Berkay, Yeşilçam Film Müzikleri Orkestrası eşliğinde İzmirli müzikseverlerle buluştu. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik binin üzerinde bir sanatsever tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

Orkestra şefliğini Burak Tüzün’ün üstlendiği konserde sadece Cahit Berkay’ın değil, Melih Kibar ve Yalçın Tura’nın, filmlerde kullanılmış geleneksel müzikleri de yer aldı. Konserde, her parçada filmlerin önemli sahnelerinden oluşan görüntüleri beyaz perdeye yansıtılarak, her filmin yönetmeni, önemli oyuncuları, bestecileri  ile akıllardan çıkmayan hikayeleri ve diyalogları anımsatıldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası viyola sanatçısı Hande Taban’ın görüntüler eşliğinde anlatımıyla sahneye taşındı ve  Yeşilçam Film Müzikleri'yle zamanda bir yolculuğu gerçekleştirildi.

Orkestrasyonu Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Yusuf Yalçın tarafından yapılan konser Uvertür ile başlayıp, Al Yazmalım, Devlerin Aşkı, Tosun Paşa, Çiçek Abbas, Hülya, Dila Hanım, Umutsuzlar, Süt Kardeşler, Hababam Sınıfı, Bu nasıl Dünya ve Güler misin Ağlar mısın filmlerinin müzikleri ile sürdü. 

Cahit Berkay, Orkestra Şefi Burak Tüzün, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası viyola sanatçısı Hande Taban ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası uzun süre ayakta alkışlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv