Fırın ve pastanelere sıkı denetim

  • 0
  • 650
Fırın ve pastanelere sıkı denetim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Temizlik ve hijyen koşullarına uygun gıda üretimi için çalışmalarını sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve pastanelere bayram denetimi yaptı. Gramajlar ve imalathane şartları kontrol edildi. Ruhsat kurallarına uymayanlar için yasal işlem başlatıldı. “Halk sağlığını önemsiyoruz. Denetimleri sürdüreceğiz” dedi.

SIKI DENETİM
Karşıyakalıların daha temiz ve sağlıklı gıda tüketimi için gece gündüz çalışan belediye ekipleri bu kez fırın ve pastaneleri denetledi. Tesislerin satış ve imalat bölümlerinde inceleme yapan Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 10 kişilik ekip; üretimde kullanılan malzemeleri ve malzemelerin depolandığı alanlardaki hijyen durumları ile çalışanların kıyafetleri ve yaşam alanlarını tek tek inceledi. Karşılaşılan olumsuzluklar tespit edilerek tutanak tutuldu, uygun olmayan yerler için yasal işlem yapıldı.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Başkan Akpınar “Üretime dayalı işletmeler zaman içinde bir takım eksikliklerle karşı karşıya kalabilir. Karşıyaka halkının daha sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmesi bizim için son derece önemli.  Rutin denetimlerimizi sıklaştıracağız. Vatandaşlarımızın daha mutlu, daha huzurlu olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv