Fizyoterapi sağlıklı insanlar için de önemli

  • 0
  • 3.048
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Uzmanı Fizyoterapist Nuri Üçler, fizyoterapinin sağlıklı insanlar için de önem taşıdığını söyledi.
 
Nuri Üçler, ''Hem sağlıklı bireyler için koruyucu fizyoterapi hem de hastalarda hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla uygun tedavi yöntemleri fazlasıyla önem taşıyor'' diye konuştu.
Özellikle felç geçirmiş kişilerde fizik tedavinin uygulanması gerektiğini belirten Üçler, “Kişinin normal yaşamına tekrar dönebilmesi veya yeni bir yaşam şekli oluşturma ve geliştirmede hastaya uygun günlük yaşam aktivitelerini yapabilmede bağımsızlık düzeyini geliştirmek için önemlidir” dedi.
Uzman Fizyoterapist Nuri Üçler, fizik tedavi gören hastalara gördükleri tedavinin devamlılığının sağlanması amacıyla kendilerini tedavi eden kişinin önerileri doğrultusunda hareket etmeleri ve sürekli iletişim halinde olmaları tavsiyesinde bulundu.İZMİR(Ege Ajans/Helin Bayrak-Rana Sinem Aytaş)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv