Foça Dalış Merkezi'nin yıldızlı dalgıçları Mısır sularında

İzmir’in Foça İlçesi’nde eğitim ve dalgıçlık hizmetleri veren Foça Dalış Merkezi (FDM) kış dönemi faaliyetlerinden ilkini Mısır’ın Sharm El Sheikh kentinde gerçekleştirdi.

  • 0
  • 1.372
Foça Dalış Merkezi'nin yıldızlı dalgıçları Mısır sularında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Foça İlçesi’nde eğitim ve dalgıçlık hizmetleri veren Foça Dalış Merkezi (FDM) kış dönemi faaliyetlerinden ilkini Mısır’ın Sharm El Sheikh kentinde gerçekleştirdi.

3’ü kadın toplam 15 dalıcının katıldığı Sharm El Sheikh dalış ve kültür turu kapsamında gece ve gündüz dalışları icra edilerek eğitimler pekiştirildi.

Foça Dalış Merkezi kış dönemini değerlendirmek ve alınan dalgıç eğitimlerinin uluslar arası sularda değerlendirilmesi amacıyla Kuzey Afrika ülkelerinden Mısır’a bir dalış seferi gerçekleştirdi. Dünyanın en iyi 10 dalış noktasından biri olarak kabul edilen Sharm El Sheikh’teki dalışlar süresince dalgıçlar özel bir teknede konakladı. 4 günlük planlı süreçte her gün 3’er gündüz birer gece dalışı icra edildi. Eğitimler; bölgenin doyumsuz sualtı güzellikleri eşliğinde ve dalgıç öğretmenler nezaretinde gerçekleştirilirken izlenen ve yaşananlar görüntü ve fotoğraflarla ölümsüzleştirildi.

SIRADA ÜRDÜN AKABE VAR

Foça Dalış Merkezi sorumlusu Aydın Aykut yurtdışı çalışmalarını kardeş dalış merkezleri ile faaliyetler planlayarak sürdüreceklerini söyledi. Aydın Aykut; “ İzmir’in Foça İlçesi’ndeki tesislerimizde yaz ve bahar ayları yoğun tempoyla eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kış aylarında ise çalışma ve su koşullarının daha uygun olduğu ülkelerin dalış merkezleri ile faaliyetler planlıyoruz. Bu yıl ilk olarak Mısır’ı ve Sharm El Sheikh’i tercih ettik. Bu tercihte girişin vizesiz olması, sualtı coğrafyasının dünyanın en iyi 10 dalış noktasından biri kabul edilecek kadar güzel ve uygun olmasının da payı var. Kızıldeniz dalıcıların en noktası olarak tescillenmiştir. Her dalıcının rüyası orada dalış yapabilmektir. Bizde bu rüyayı her biri en az iki yıldız dalıcı olan 3’ü kadın toplam 15 dalıcı ile gerçeğe dönüştürdük. Gece ve gündüz dalışları ve bir günlük kültür turu ile verimli bir etkinliğe imza attık. Önümüzdeki aylarda da Ürdün Akabe dalışları ile sezonu taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Aydın Aykut yurtdışı turlarına katılacak dalgıçların belli prosedürleri karşılaması gerektiğini ve bunların değerlendirmesini tur öncesi Foça Dalış Merkezi’nde yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv