FOÇA, YELKENCİLERİN GÖZDESİ

  • 0
  • 801
FOÇA, YELKENCİLERİN GÖZDESİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

10-11 Ekim tarihlerinde düzenlenen Teşvik Kupası ve 17-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen İl Birinciliği yelken yarışmaları, Foça’da gerçekleştirildi.
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) gözetiminde düzenlenen yarışlar; Foça Yelken İhtisas Kulübü(FYİK) ev sahipliğinde ve Foça Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi.

Özellikle genç yelkencilerin tecrübe edinmeleri için büyük fayda sağlayan yelken yarışları, Foça limanı’nda seyri güzel görüntüler oluşturdu.
İl Birinciliği yelken yarışmalarında, ARM Urla Yelken, Solo Yelken, Çeşme Yelken, İzmir Türk Koleji Yelken Kulübü ve Foça Yelken İhtisas Kulübü’ne mensup 60 sporcu; Teşvik Kupası yelken yarışmalarında ise, ARM Urla Yelken, İzmir Türk Koleji Yelken Kulübü ve Foça Yelken İhtisas Kulübü’ne mensup 49 sporcu mücadele etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, müsabakalarda yarışan ve dereceye giren sporcuları kutladı, organizasyonlarda emeği geçenlere teşekkür etti. 
Başkan Demirağ, “Foçamız, güzel doğası ve rüzgarı ile Yelken camiasının gözdesi olmaya devam ediyor. Foça Yelken İhtisas Kulübü’müz, Foça Belediyesi’nin destekleriyle ülke sporuna hizmet ediyor.
Bu vesileyle bizleri çok mutlu eden bir gelişmeye değinmek istiyorum. 2016 Olimpiyat Oyunları için yelken branşında ilk kotamızı 470 sınıfında yarışan Deniz Çınar - Ateş Çınar ekibi ile elde ettik. Foça Yelken İhtisas Kulübü’nde yetişen olimpik milli sporcularımız Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, geçmiş yıllarda da bir çok başarıya imza attılar. Balkan ve Türkiye şampiyonlukları bulunan sporcularımız, 3’üncü kez olimpiyat oyunlarında yarışacaklar. Foçamıza bir kez daha büyük gurur yaşatan  Deniz ve Ateş Çınar kardeşleri yürekten tebrik ediyor, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum” dedi.

İl Birinciliği Yelken Yarışları Sonuçları (17-18 Ekim 2015, Foça-İzmir)
Optimist-Genel: 1. Erdem Karagöz(Solo Yelken), 2. Utku Alkan(ARM Urla Yelken), 3. Uygar Kızılkaya(Foça Yelken)
Optimist-Kız: 1. Elçin Subaşı(ARM Urla Yelken)
Optimist Junior-Genel: 1. Demir Dirik(Çeşme Yelken), 2. Mustafacan Öztuncel(ARM Urla Yelken), 3. M. Metehan Mete(ARM Urla Yelken)
Optimist Junior-Kız: 1. Okyanus Arıkan(ARM Urla Yelken)
Laser 4.7-Genel: 1. Rasim Yaşar(ARM Urla Yelken), 2. Yılkan Timurşah(ARM Urla Yelken), 3. Kemal Metin(Foça Yelken)
Laser 4.7 Junior: 1. Yılkan Timurşah(ARM Urla Yelken), 2. Kemal Metin(Foça Yelken), 3. Ege Can Barçın(Foça Yelken)
Laser Radial: 1. Berkay Abay(Solo Yelken), 2. Ecem Elmas(Foça Yelken), 3. Murat Önder Ergun(ARM Urla Yelken)

Teşvik Kupası Yelken Yarışları Sonuçları (10-11 Ekim 2015, Foça-İzmir)
Optimist-Genel: 1. Uygar Kızılkaya(Foça Yelken), 2. Güneş Damla Biçer(Foça Yelken), 3. Ege Çikoğlu(ARM Urla Yelken)
Optimist-Kız: 1. Güneş Damla Biçer(Foça Yelken)
Optimist Junior-Genel: 1. Okyanus Arıkan(ARM Urla Yelken), 2. M. Metehan Mete(ARM Urla Yelken), 3. Sarp Köle(İzmir Türk Koleji)
Optimist Junior-Kız: 1. Okyanus Arıkan(ARM Urla Yelken)
Laser 4.7-Genel: 1. Yılkan Timurşah(ARM Urla Yelken), 2. Aleyna Turgut (ARM Urla Yelken), 3. Nadir Tan Tünay(ARM Urla Yelken)
Laser 4.7 Junior: 1. Yılkan Timurşah(ARM Urla Yelken), 2. Nadir Tan Tünay(ARM Urla Yelken), 3. Kemal Metin(ARM Urla Yelken)
Laser Radial: 1. Ecem Elmas(Foça Yelken), 2. Murat Önder Ergun(ARM Urla Yelken)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv