Folkwang Tanzstudio Festival’de

37. Uluslararası İzmir Festivali, çağdaş dansın büyük ustalarını yetiştiren, 97 yıllık geçmişi ile alanında önemli bir yere sahip Folkwang Tanzstudio’yu (FTS) ağırlıyor.

  • 0
  • 458
Folkwang Tanzstudio Festival’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Eczacıbaşı Topluluğunun ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye- İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, 10 Haziran 2024 Pazartesi akşamı 21.00’de AASSM Büyük salonda yapılacak Folkwang Tanzstudio’nun “Wonderful Life” gösterisiyle devam ediyor.

Şu anda üyeleri arasında dünyanın dört bir yanından gelen 10 profesyonel dansçının yer aldığı Folkwang Tanzstudio, genç dansçıları profesyonel dans alanına giden yolda desteklemek gibi önemli bir işlevi de yerine getiriyor. Konuk performanslar ve tanınmış dans/tiyatro kuruluşlarının yanı sıra festivallerle gerçekleştirilen ortak yapımlar, Folkwang Tanzstudio'nun sanatsal çalışmalarının doğal bir parçası oluyor. Farklı şeyleri denemeye istekli olması, sanatsal çeşitliliği ve açıklığı ile karakterize edilen Folkwang Tanzstudio, kurucusu Kurt Jooss'un ortaya koyduğu dansta insanı arama fikrini sahneye ve dünyaya taşımaya devam ediyor.

İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilecek gösteride FTS, Brezilya doğumlu tanınmış koreograf Rudolpho Leoni’nin; çevre, içindeki insanlar ve onların anlam arayışlarıyla derin bir diyaloğa yoğunlaşıyor ve ‘aslolan varış değil yolculuğun kendisidir’ diyen “Wonderful Life” koreografisini sahneleyecek.
Eserin biletleri Biletix’ten ve AASSM ana gişeden alınabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İbramaki iki sergiye ev sahipliği yapıyor

Arkas Sanat Alaçatı açıldı

Odun İşlenirse İbramaki'de

Yazarlar Şenliği başladı

Tiyatro buluşması’nda deprem hassasiyeti

Sahne Tozu Sırası Büyüklerde