Foto Resne’nin İzinde İzmir Hikayeleri

İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle gerçekleşen “Foto Resne’nin İzinde İzmir Hikayeleri” sergisinin açılışı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla sanatseverlerle buluştu.

  • 0
  • 410
Foto Resne’nin İzinde İzmir Hikayeleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle gerçekleşen “Foto Resne’nin İzinde İzmir Hikayeleri” sergisinin açılışı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla sanatseverlerle buluştu.
 
“Arkamızda çok köklü bir miras var ve bu miras penceremizi aydınlatıyor” diyen İzmri Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İlk Türk Müslüman Fotoğraf Sanatçısı, Rahmizade Bahaeddin Bediz’in, 1927-28 yıllarında fotoğraflamış olduğu “Albüm de Smyrne” kitabındaki mekanların izini sürerek çok kıymetli bir projeye imza atılmış. Bu tür projelerle İzmirliler köklerini daha fazla keşfetme imkanı bulacaktır. Bu projenin oluşmasında var olan İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneğine, proje koordinatörlerine, projede fotoğraf ve öyküleriyle yer alan İFOD üyelerine, projeye destek olan tarihçilere ve Apikam’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök ise İFOD’un geçmiş değerlerimize sahip çıkılması konusunda toplumumuzda bir farkındalık yaratmanın yanında güzel İzmirimiz’in kent belleğinin geliştirilmesine de destek olmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Şengök; “İFOD, Yıllardır çok çeşitli ve önemli sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır, almaya da devam edecektir. “Foto Resne’nin İzinde İzmir Hikayeleri” adlı bu projede de amaç, yine üyelerimizle birlikte geleceğe bir iz düşürmek adına İzmir’in bazı tarihi bölgelerini, o bölgede var olan yapılarını, yaşanmışlıklarını yaşayanlarla birlikte fotoğraflamaktı. Bunu da yıllar öncesi yapılmış bir projeyi örnek alarak yaptık. “Foto Resne’nin İzinde” başlığı adı altında yürütülen çalışmalarla,  Rahmizade Bahaeddin Bediz’in, 1927-28 yıllarında fotoğraflamış olduğu “Albüm de Smyrne” kitabındaki mekanların izini sürdük. Üyelerimizle, bugün yaşayanların hikayelerini fotoğrafik bir dil kullanarak yazılı metinlerle destekleyerek Foto Öykü formatında insan hikayelerinin olduğu bir albüm oluşturmak istedik. Yirmi yedi üyemizin katılımıyla gerçekleşen bu proje içeriğinde yarınlara bir mirası barındırıyor” şeklinde konuştu.

 
Proje koordinatörü Prof. Dr. Adil Alpkoçak ise “Foto Resne’nin İzinde İzmir Hikayeleri” adlı bu sıradışı projede fotoğraf sanatını bir araç olarak kullanarak insanların hikayelerini anlatmayı amaçladık. Mekanları, kültürü, kenti ayakta tutan insandır, insan olmazsa geriye kalan sadece bir beton yığınıdır. Bu projede insana dokunarak sıcak ve samimi bir şekilde içlerindeki hikayeyi çıkartmayı istedik. 1928 yıllarında genç Türkiye Cumhuriyetinde henüz harf inkılabının yapılmadığı dönemde Osmanlı Türkçesiyle yazılmış bu kitabın içinde çekilmiş olan mekanları fotoğraflamak istedik. Projeye destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve İFOD Üyelerine çok teşekkür ediyorum, dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer fotoğrafçılarla birlikte sergiyi gezdi.
Sergi 26 Şubat 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.
ETKİNLİĞİN DİĞER FOTOĞRAFLARI İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU TAKLAMAYI UNUTMAYINIZ..

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv