Fuar İzmir zirve yaptı

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir'de tarihi günler yaşanıyor. Dev tesis aynı anda iki önemli fuar ve bir büyük kongreye ev sahipliği yapıyor. 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ve 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin yanı sıra Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı aynı gün kapıları açtı. Açılış ve etkinlik maratonuna Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

  • 0
  • 866
Fuar İzmir zirve yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir'de tarihi günler yaşanıyor. Dev tesis aynı anda iki önemli fuar ve bir büyük kongreye ev sahipliği yapıyor. 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ve 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin yanı sıra Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı aynı gün kapıları açtı. Açılış ve etkinlik maratonuna Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk fuarcılığına kazandırdığı Fuar İzmir'de fuar ve kongre bereketi yaşanıyor. Aynı günde kapılarını açan 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 lansmanı da yine Fuar İzmir'de gerçekleştirildi.
 
Turizmin nabzını tutan fuar
Açılış maratonu Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcileri ile uluslararası gastronomi uzmanlarının bir araya geldiği 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ile başladı. Yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren turizm sektörü İzmir'de umut tazeledi. Çıtasını her geçen yıl daha da yükselten Travel Turkey İzmir, binden fazla katılımcı ve 36 ülkenin turizm profesyonelini İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de buluşturdu.Partner İl "Mersin" ve Uluslararası Destinasyon Partneri "Akabe"nin katılımıyla kapılarını açan fuara  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Mersin Valisi Özdemir Çakacak,  TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.
 
İzmir'e turizm yakışıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen yıl 1008 katılımcının yer aldığı fuarın bu yıl yüzde 7.5 büyümeyle 1179 katılımcıya ulaştığını söyledi. Travel Turkey İzmir ile birlikte eşzamanlı olarak Alman Stutgart Messe firmasının düzenlediği Ibatech Fuarı ve Uluslararası Gastronomi Kongresi'nin de gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
"Aynı anda iki fuar, bir kongre ve bir de tanıtım programımız var. İzmir, aklı ve bilimi kullanarak yol haritasını belirlemiş bu istikamette yürüyen bir kentimizdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kentin yerelde kalkınması için yaptığımız çalışmalar ve tespitler çerçevesinde İzmir sanayide, ticarette, lojistikte, liman faaliyetlerinde, tarımda ve sanayinin birçok dalında büyümesini sürdürecektir. Ama İzmir, refahı ve kalkınmayı, zenginleşmeyi hizmet sektörü ve turizm sektöründe yakalayacaktır. Sıçrama yapacağımız iki sektörümüz var: Birbiriyle iç içe geçmiş hizmet ve turizm sektörü. Bu stratejik planın sonucu olarak içinde bulunduğumuz fuar alanını gerçekleştirdik. Kongre merkezlerinin yapımı ve proje çalışmaları devam ediyor. Turizmi ve hizmet sektörünü çeşitlendirmek durumundayız. Kongre turizmi, fuar turizmi, ören yeri turizmi ve vazgeçilmez kültür sanat. Doğasıyla, deniziyle en önemlisi dünyaya açık, hoşgörülü, demokrat, kendi yaşam biçimini oluşturmuş ve geliştirmiş bir kent olan İzmir'e, turizm sektörü, yani ev sahipliği yapmak çok yakışıyor. Biz de bu tespitimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir'in turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi için yapılması gereken yatırımlardan çok yapılması gereken planlama faaliyetlerinin merkezi hükümetle birlikte, Sayın Bakanımızın da destekleriyle, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın destekleriyle planlama çalışmalarının yapılması gerekiyor.  Bunlardan en önemlisi İzmir'in ve Türkiye'nin en güzel yerlerinden, 7 bin dönümlük 700 hektarlık İnciraltı- Bahçelerarası bölgesinde sağlık planlamasının yapılması, tıp fakültelerinin, sağlık yüksek okullarının, hastanelerin ve termal otellerin yapılmasını sağlayacak bir planlamanın İzmir'i sağlık sektöründe Türkiye'nin ve bölgenin en iyi sağlık merkezlerinden birisi haline getirecektir."
 
Bakan Avcı'dan İzmir için bir günlük mesai talebi
İzmir'in turizm alanındaki hedeflerini gerçekleştirebilmesi için merkezi hükümetten talepleri olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğu şunları kaydetti:
"İzmir ayağa kalkmış, Türkiye ortalamasının üzerinde her sene artarak büyüyen ve vergi ödeme yönünden Türkiye'nin ortalamasının yüzde 60 üzerinde fazla vergi veren bir kentten bahsediyoruz. Bu kente merkezi hükümetimizden başta Turizm Bakanımızdan, çünkü en çok orada ihtiyacımız var, planlama konusunda, ören yerlerinin ayağa kaldırılması konusunda destek istiyoruz. En kısa zamanda bir gününü İzmir'e ayırarak, İzmir'de ne yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini, ihtiyaçlarımızı belirleyecek bir ziyareti kendisinden talep ediyorum"
 
Avcı, "Fuarla birlikte İzmir turizmi de gelişiyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, beş ülke ile başlayan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nın bu yıl 36 ülkeden bini aşkın katılımcıyla düzenlendiğini söyleyerek,  turizm fuarının İzmir'in tanıtımına önemli katkılar sağladığını söyledi.
İzmir'in kültürel, doğal güzellikleri, misafirperver haklıyla  yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin tercihlerinde ilk sırada yer aldığını vurgulayan Avcı, "Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı,  İzmir'in daha geniş kitlelerce duyulmasına imkan sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir.  Sürekli büyüyen,  gelişen bir ivmeyle dünya turizm sektöründeki yerini her geçen biraz daha sağlamlaştıran fuarımız,  yalnız İzmir'in değil turizm yatırımcılarının,  sektör temsilcilerinin de tanıtılmasına vesile olmuş;  yeni iş fırsatları doğurmuştur" dedi.
 
Turizmdeki sıkıntıyı aşacağız
2016 yılında dünya genelinde yaşanan olumsuz gelişmelerin Türkiye turizminde de olumsuz etkiler yarattığına değinen Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemiz de bu genel durumdan şüphesiz etkilenmiştir.  Ancak tarihi ve kültürel birikimimiz,  eşsiz doğal zenginliklerimiz,  konaklama sektöründeki mevcut alt yapımız krizleri aşma konusunda her zaman başarılı olan sektörümüz sayesinde ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini tekrar yakalayacağını hatta onu da aşacağına inanıyorum.  Turizm sektörüne ve pazara yön veren ülkeler arasında en ön sırada yer alacağımıza inancımız tamdır.  Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı,  turizmde yaşadığımız sıkıntıların giderilmesine yönelik fikirlerin ortaya çıkacağı,  sahip olduğumuz potansiyellerin,  dünyadaki gelişmekte olan turizm eğilimlerinin masaya yatırılacağı bir fuar olacaktır. İç turizmi canlandırmak için 2009 yılında başlattığımız erken rezervasyon kampanyasının 2017 yılı lansmanının da turizm fuarı kapsamında İzmir'de yapılmasını anlamlı buluyoruz. Yine fuarda yer alan sağlık turizmi özel bölümü de  bu alanda hizmet veren kurumların,  kişilerin ve kuruluşların bir araya gelmesine fırsat tanıyacak. Fuarda partner ülke Ürdün'ün Akabe kenti ile partner ilimiz Mersin kendini tanıtma fırsatı bulacak. İki kentin ziyaretçi sayısının artmasını diliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve TÜRSAB'a ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan, turizm profesyonellerini bir araya getiren, fikir alışverişi  gerçekleştirecekleri bir ortam sunan bu fuarı düzenledikleri için teşekkür ediyorum".
 
Ayyıldız, "İzmir'de sağlık turizmde de önemli"
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Travel Turkey İzmir Fuarı'nın yerli ve yabancı katılımcılarla turizm alanındaki en büyük buluşmalardan biri olduğunu belirterek, fuarla birlikte düzenlenecek gastronomi kongresi ve 2017 erken rezervasyon tanıtımı gibi önemli bir görev daha üstlendiğini belirtti. İzmir'in doğası, tarihi değerleri, eşsiz güzelliği ile tüm yıla yayılan turizmde geniş bir potansiyel sunduğunu ifade eden Ayyıldız, "Bu potansiyeli artırmak için önemli çalışmalar yapılıyor. Fuar İzmir'de düzenlenen turizm fuarı da bunlardan biri. Bu fuarda sağlık turizmi özel bölümünün oluşturulması ayrıca önem taşıyor. Medikal, termal, spa, geriatri, engelli turizmi gibi sağlık turizminin çeşitli dallarında İzmir'in ayrı bir önemi var. Bu çeşitliliğin İzmir turizmine önemli ivme kazandıracağına, kenti turizmde hak ettiği yere getireceğine inanıyorum. Travel Turkey İzmir Fuarı'nı yabancı sermayenin İzmir'e ilgisinin artması için önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.
 
Gururluyuz
10. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı'na partner il olarak katılmanın gururunu yaşadıklarını belirten Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin'in tarihi ile açık hava müzesi olduğunu, keşfedilmeyi bekleyen bir yer yüzü cennetinden biri  olduğunu belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve TÜRSAB'a bizi partner il olarak kabul ettikleri   için teşekkür ediyoruz. Sizlere içinden Mersin geçer bir fuar yaşatmak istiyoruz. İlimizi turizm sektöründe daha iyi tanıtmak için bu fuardayız. Turizmde yıldızı parlayan Mersin'i geleceğin önemli turizm kentlerinden biri olarak görüyoruz" diye konuştu.
Akabe Özel Ekonomi Bölgesi Turizm Müdürlüğü Direktörü Feras Ajlouni ise İzmir'in son derece etkileyici bir fuara ev sahipliği yaptığını ve böyle bir organizasyonda partner olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Travel Turkey'in her iki destinasyon arasında büyük bir işbirliği yaratacağını vurgulayan Ajlouni, "Kızıldeniz'de, Akabe'deki başarılı turizm deneyimini sizinle paylaşmak istiyorum" dedi.
 
Ülkemle, sektörümle iftihar ediyorum
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy da yaptığı konuşmada, Travel Turkey'in başarı öyküsünün bugün değil, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'ni toplayarak fuarcılığın temelini atan Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte yazılmaya başlandığını vurgulayarak şunları kaydetti:
"1956'da Celal Bayar ve Adnan Menderes tarafından açılan fuarı, yapılan iktisat kongrelerini, Turgut Özal'ı, Süleyman Demirel'i, iki kez iktisat  kongrelerini İzmir'de yapan şimdiki Cumhurbaşkanımızı bu başarı öyküsünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve valilerimizin, Ticaret Odası'nın desteklerini unutmamak lazım."
Türkiye'nin kaşınacak değil okşanacak bir ülke olduğunu dile getiren Başaran Ulusoy, siyasi oyunlarla Türk turizminin önünü  kesmeye çalışanların Türkiye'den daha fazla zarara uğrayacağını söyledi.
Ulusoy, 15 Temmuz'un etkilerini ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin algısını değiştirmek için yurtdışında sürekli faaliyet halinde olduklarını belirterek, "Türkiye'yi dışarıda bırakamazsınız. Böyle güzel bir ürün dünyanın hiçbir yerinde yok. Ben ülkemle, sektörümle iftihar ediyorum" diye konuştu.
 
Türkiye riskli denirse, Yunanistan da zarar görür
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise 10. Travel Turkey İzmir'in, ülkenin içinde bulunduğu duruma rağmen bir önceki yıla göre daha yüksek bir katılıma sahne olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"2016 iyi geçmedi. 2017 için de pek fazla umut yok. Ama Ege'de, Doğu Akdeniz'de hatta tüm dünyada turizm sektörünün kaderi müşterek. Amerika'nın ve bazı AB ülkelerinin ülkemizi gidilemeyen ülke ilan etmeleri sadece bize zarar vermiyor. Aynı zamanda kendi ayaklarına da kurşun sıkıyorlar. Kruvaziyer gemilerine İstanbul'a, İzmir'e gelmeyin diyorlar. Peki, o gemiler nereye gidiyor Şangay, Hong-Kong, Dubai'ye, Güney Amerika'ya gidiyor ama yine de para kazanamıyorlar. Senin ülken, benim ülkem demeden, yaşam biçimimizi değiştirmeden, istihbarat birimlerinin işbirliği ile  terör sorununu birlikte çözmemiz lazım. Türkiye riskli denilirse Yunanistan turizmi de zarar görüyor."

Türk Hava Yolları Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, son dönemde dünya turizminin yön değiştirmesine etki eden olaylar yaşandığını belirterek, "Bundan en fazla etkilenen ülkelerden biri Türkiye oldu. Yurt dışında oluşan bu algıyı kırmamız gerekiyor. Bunun için önemli çalışmalar yürütülüyor. Bu fuar da yurt dışındaki algımızın farklı olmasına neden olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Mersin yörükleri izleyicilere bir defile sundu. Defilenin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve tüm konuklar fuar stantlarını gezdi.  
 
Fuar 11 Aralık'a kadar sürecek
11 Aralık'a kadar açık kalacak fuar İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Fuarda, seyahat acenteleri, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi firmaları,, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat ve kurvaziyer turizmi/marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipman firmalari, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer alıyor.
 
36 ülkeden, 1179 katılımcı
Geçtiğimiz yıl 31 farklı ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı fuara bu yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı dahil oldu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 lansmanının da yapıldığı fuarda, A.B.D., Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve yer alıyor.
 
Sağlık turizmine özel bölüm
Alternatif turizm dalı olarak ön plana çıkan sağlık turizminin desteklenmesi amacıyla ilk kez oluşturulan “Özel Sağlık Turizmi Bölümü” de fuarda yerini aldı. Ülkemizin sağlık imkanlarının tanıtılacağı alanda Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Fransa, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Ukrayna, Umman ve Yunanistan’dan gelen satınalmacılar Türk sağlık temsilcileri ile fuar süresince ikili görüşmelerde bulunacak. “B2B Hosted Buyer Programı” kapsamında karşılıklı iş görüşmeleri yapacak sağlık ve turizm sektörü temsilcilerinin önemli anlaşmalara imza atması hedefleniyor.
Travel Turkey İzmir kapsamındaki "Sağlık Turizmi" özel bölümünde; özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, assistance firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren firmalar bulunuyor.
 
Akabe için önemli bir fırsat
10. Travel Turkey Uluslararası Destinasyon Partneri olarak fuara katılan Ürdün’ün Akabe şehri, turizm ürünlerini ve doğal güzelliklerini tanıtıyor. Bir dalış cenneti olarak nitelendirilen Akabe, bedevi göçebe kültürüne sahip UNESCO koruması altındaki alanlardan biri. Şehir, maceraperestlerin uğrak yerlerinden Wadi Rum’a (Yüksek Vadi) ve Petra Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Nebatiler’e başkentlik yapmış olan Petra’da, bedevilere ait çok sayıda ev ve taş oymaları bulunuyor. Travel Turkey’de ilk kez kendini tanıtma fırsatı bulan Akabe, uluslararası turizm endüstrisine odaklanacak.
 
İzmir'de Mersin rüzgarı
Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve turizm sektörü temsilcilerinin partner il konukları olarak katıldığı fuarda, Mersin’in tanıtım etkinlikleri göz dolduracak. Mersin yöresi halk dansları, yöresel müzik ve Aşuk Maşuk gösterisiyle keyifli dakikalar geçirecek ziyaretçiler,  Mersin ve Yörük kültürünün anlatıldığı film gösterileriyle şehri tanıyacak. Fuar ziyaretçileri, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Defilesi’ni de izleyebilecek. Ünlü sanatçıların ağırlanacağı, fotoğraf ve resim sergilerinin yer aldığı fuarda, Mersin kültürünün vazgeçilmezleri arasında bulunan iğne oyaları ve kilim modelleri ile muz lifinden çanta, ayakkabı ve şapkalar sergileniyor, "Sanal Gerçeklik Projesi" ile ilin kültürel ve doğal zenginlikleri tanıtılıyor. Mersin’i simgeleyen karakterler ve ürünler fuar süresince stantlarda dolaşacak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu ziyaretçilere muhteşem bir müzik ziyafeti çekecek.
 
Ünlü şefler Gastronomi Turizmi Kongresi’nde
Fuar İzmir'deki bir diğer etkinlik 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de, 10. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, TÜRSAB, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla başladı.
Fuar İzmir D Holü’nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getiriyor. Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Yapılacak çalışmalarla Türkiye’de oluşturulacak farkındalığın, turizme olumlu yönde etki etmesi hedefleniyor. Bu yıl kongrede akademik çalışmalarla eş zamanlı olarak özel sektör sunumlarının yer alacağı paneller düzenlenecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere; Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke ve Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları ve uzmanları konuk olacak. Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.
 
"Ibatech" de açıldı
Türkiye’nin fuarcılık merkezi “Fuar İzmir”de, Alman Stuttgart Messe firması tarafından düzenlenen "Ibatech" fuarı da kapılarını ziyaretçilere açtı. Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’nda ekmek, pasta makineleri, kahve ve kahve makineleri, çikolata ve ekipmanları, dondurma, dondurma makineleri, ambalaj makineleri, otel, cafe- bar mutfak ekipmanları, soğutma grupları, dondurulmuş ürünler yer alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv