Fuarda Gönüller Barışla Çarptı

  • 0
  • 1.198
Fuarda Gönüller Barışla Çarptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ziyaretçilerine birbirinden seçkin etkinliklerini sundu. Fuara katılan sanatçılar, sevenleriyle birlikte barış ve özgürlük temennilerinde bulundu.
 
Savaş yıllarında bile barış çağrısıyla kapılarını açan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 1 Eylül’de fuar ziyaretçileriyle Dünya Barış Günü’nü kutladı. Ziyaretçiler seçkin tiyatro oyunları ile konser ve etkinliklerle keyifli bir gün yaşadı.
 
Akbayram Hasret Giderdi
Fuar Çim Konserleri kapsamında Edip Akbayram, 1 Eylül Dünya Barış Günü konseriyle sahne aldı. Özgürlük ve barış şarkılarını seslendiren Akbayram, hayranlarıyla hasret giderdi. Müziğiyle ve samimiyetiyle geniş bir kitlenin beğenisini kazanan usta sanatçı, “Hasretinle Yandı Gönlüm”, “Bekle Bizi İstanbul”, “Metrisin Önü” gibi unutulmaz parçalarını dinleyicileriyle birlikte söyledi. Fuar ziyaretçileri de "Aldırma Gönül" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" şarkılarını hep bir ağızdan söyleyip barış temennilerinde bulundu. Anadolu kültürünün vazgeçilmez türkülerinden de serpiştirdiği konserinde Akbayram, çocuklar için silahsız, savaşsız bir dünya diledi.
 
Ağlanacak Hale Güldürdü
İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde tiyatro severler, günümüzde sadece tüketen ve tüketmeyi alışkanlık edinmiş insanların asıl değerlerinden nasıl koptuklarını anlatan bir öyküyle unutulmaz bir gece yaşadı. Folkart sponsorluğunda sahnelenen, Murat Kürüz’ün yönetmenliğini üstlendiği Yetersiz Bakiye adlı oyunda; Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tunçalp ve Eylül Öztürk sahneyi paylaştı. Bir kara mizah örneği taşıyan iki perdelik oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu. Kredi kartı borcu ile zora düşen bir çiftin, odalarından birini kiraya vermeye karar vermesiyle başlayan komik olaylarda peş peşe gelen espriler ile seyirci gülerken, bir anda gerçek bir dram karşısında şaşırdı. Yüksek tempolu oyun, izleyenleri, yaşamın içindeki gerçeklerle yüzleştirdi. Oyun sırasında, simit diyen Sadi’ye (Hakan Yılmaz) “ona simit denmez, gevrek denir” diyen Melek (Hande Subaşı), İzmirlilere yaptığı jestle gönülleri fethetti. Keyifli bir zaman geçiren tiyatro severler, gösteri sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.
 
Her Ebeveyn İzlemeli
N.H. Kleinbaum’un aynı isimli romanından derlenen Ölü Ozanlar Derneği, Hakan Altıner’in yönetmenliğinde ve Folkart sponsorluğunda Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda perde açtı. Can Gürzap’ın bir edebiyat öğretmenini canlandırdığı oyunda; Tayfun Yılmaz,  Sadi Özen,  Efe Yeşilay,  Metin Hasgül,  Berkay Şanveren,  Can Türkdoğan, Emre Çoldur,  Mekin Sezer,  Enes Daniş,  Onur Yaldız,  Alev Sezer, Gökhan Dost,  Hande Djavadi, İrem Uğural ve Banu Batur rolleri paylaştı. Oyunda ergenlik çağındaki birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen hikayesi anlatıldı. Her gencin yaşadığı, okul ve aileler tarafından üstlerine yüklenen başarılı olma baskısından yola çıkan oyun, büyük ilgi gördü. İzleyiciler, oyundaki çocukların, ailelerinin kendileri için seçtiği geleceği yaşamakla, kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemlerini izlerken toplumsal bir özeleştiri yapma imkanı buldu.
 
Sesi ve Güzelliği İle Büyüledi
Folkart sponsorluğundaki Mogambo Caz Geceleri’nin 1 Eylül’deki konuğu ise Julie Erikssen oldu. Küçük yaşlarda müziğe olan tutkusunu keşfeden ailesinin desteğiyle, önce piyano, sonra gitar çalmayı öğrenen Erikssen, sesiyle büyüledi. 13 yaşında ilk konserini veren Fransız caz şarkıcısı, ilk albümü olan “Julie Erikssen Sings Love”ı geçtiğimiz 14 Şubat’ta çıkardı. Albümündeki birbirinden güzel şarkıyla Mogambo’yu hareketlendiren Erikssen, güzelliği ve sempatisiyle gönüllerde taht kurdu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv