Gastronomi ve Turizm Rehberliği atağı

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, fakülteleşmesinin ardından büyüme çalışmalarına devam ediyor. Fakülte bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü kurulması ile Turizm Rehberliği bölümünün yüzde 30 İngilizce eğitime geçmesi teklifleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı.

  • 0
  • 1.002
Gastronomi ve Turizm Rehberliği atağı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, fakülteleşmesinin ardından büyüme çalışmalarına devam ediyor. Fakülte bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü kurulması ile Turizm Rehberliği bölümünün yüzde 30 İngilizce eğitime geçmesi teklifleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı. Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı bir diğer karar ile fakültede Rekreasyon bölümü de faaliyete geçti.

Turizmin ülkemiz için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bacasız sanayi dediğimiz turizm sektörüne nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmek, ülkemizin kalkınması açısından oldukça önemli. Bu yüzden sektörde en büyük pay sahibi ilçelerden olan Çeşme’de bulunan meslek yüksekokulumuzu kısa bir süre önce fakülteye çevirerek bu potansiyeli tam anlamıyla değerlendirmeye çalıştık. Şimdi de zengin Türk mutfağını ve diğer dünya mutfaklarını bu sektörde çalışacak olan gençlere anlatmak amacıyla Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü kurduk. Yine yabancı dilin çok önemli olduğu Turizm Rehberliği bölümümüz de yüzde 30 İngilizce eğitime geçti. En kısa sürede Fakültemizin akreditasyonunu da tamamlamak istiyoruz” dedi.

Çeşme Turizm Fakültesinin fakülteleşme süreci ile birlikte atağa geçtiğini söyleyen Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Gastronomi alanında, Ege Bölgesi’ne ve Türkiye’ye akademik katkı sağlayacak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü bünyemize katarak önemli bir yeniliğe imza attık. Gastronomi Turizmi alanında, İzmir’i lider şehir yapma hedefiyle, Ege Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bölüm kuruluşu, Yükseköğretim Kurulu’nun 3 Mart 2021 tarihli toplantısında kabul edildi. Öte yandan, Fakültenin köklü bölümlerinden, Turizm Rehberliği bölümünün yüzde 30 İngilizce eğitime geçme kararı, YÖK tarafından onaylandı. Böylece, Turizm Fakülteleri arasında, Turizm Rehberliği alanında İngilizce eğitime geçen ilk fakülte, Çeşme Turizm Fakültesi oldu” diye konuştu.

“Hedefimiz, İzmir’i gastronomi turizmi alanında zirveye taşımak”
Prof. Dr. Gültekin, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün YÖK tarafından onaylanması ile fakültemiz çok önemli bir fırsat yakaladı. Çeşme’yi ve İzmir’i gastronomi turizmi alanında zirveye taşımayı hedefliyoruz. Turizm Rehberliği bölümümüz için  Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu‘na, akreditasyon başvurusu   yaptık. Bununla birlikte turizm diplomasisi konusunda projeler yürüteceğiz. Öte yandan, Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı bir başka karar ile Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde Rekreasyon bölümü de faaliyete geçti. Fakültemiz, bünyesine katılan iki yeni bölüm de dahil olmak üzere 4 bölüm olarak eğitime devam edecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv