Gazetenin güçlü olabilmesi için gazetecinin güçlü olması gerekiyor

  • 0
  • 724
Gazetenin güçlü olabilmesi için gazetecinin güçlü olması gerekiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi İnternet Gazeteciliği Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Tolga Çelik “İnternet Gazeteciliğinin Gelişimi ve Yazılı Basın” ile ilgili olarak “Televizyon, radyoyu nasıl bitirmediyse, internet de yazılı basını bitirmeyecektir” diye konuştu.

 “İnternet Gazeteciliği, Yazılı Basını bitirir mi” sorusunun yıllardır tartışıldığını söyleyen Dr. Çelik;  “Televizyon, radyoyu nasıl bitirmediyse, internet de yazılı basını bitirmeyecektir. İnternet gazeteciliği ile yazılı basın arasında ki en önemli yer  “5N1K”  kuralıdır.  Gazetecilik mesleğini yapanlar ile yurttaş gazetecileri birbirinden ayıran nokta, okuyucuda uyanan “neden” sorusunun aydınlatılması gereksinimidir” dedi.

Teknolojinin çok ilerlediği ülkelerde hala gazete okuru sayısı çok yukarılarda diyen Dr. Çelik;  “Zamanın ilerlemesi alışkanlıkları bitirmez”  diye konuştu.
Şu anda yazılı basın ile internet gazeteciliği arasında ki en büyük farkın, reklam pastasında internet gazeteciliğinin öne geçmesinin ve yazılı basının gelirinin azalmasının olduğunu söyleyen Dr. Çelik;  “Yazılı basının kendisini yenilemesi gerekiyor. Gazetenin güçlü olabilmesi için gazetecinin iyi olması gerekiyor” dedi.(İZMİR(Ege Ajans/Müge Baloğlu / İnanç Zor)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yükseköğretimin Oscar’ı İzmir Ekonomi’de

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

Mutfakta Başarı Tesadüf Değil

Doğa Dedektifleri İş Başında

Dubai’den başarıyla döndüler

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg