GAZİDEK, öğrencileri hayallerine kavuşturuyor

Gaziemir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ücretsiz hizmet verdiği Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nda öğrenciler lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyor.

  • 0
  • 375
GAZİDEK, öğrencileri hayallerine kavuşturuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir Belediyesi, eğitim projeleri kapsamında Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nda, dar gelirli ve başarılı öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti veriyor. Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na hazırlanan 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 11. ve 12. sınıf öğrencilerine, fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ücretsiz eğitim veriliyor. Eğitim gören öğrencilere aynı zamanda rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.
GAZİDEK, Ana Kurs Merkezi ve Sarnıç Kurs Merkezi’nde olmak üzere iki noktada hizmet veriyor. Yeni dönem için kurs merkezinde eğitim almak isteyen öğrenciler ise Giriş Kabul Sınavı öncesinde 31 Mayıs tarihine kadar ön kayıt başvuruları yapabiliyor.

“Dershanelerden bir farkı yok”
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan Sıla Köymen, Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Merkezi’nde haftanın dört günü branş derslerine ve kendisi için özel olarak belirlenen bire bir derslere ve etütlere katılıyor. Sıla Köymen “Merkezimizde derslerin yanı sıra Türkiye geneli deneme sınavları oluyor. Bu sınavlarda eksiklerimizi görebiliyoruz. Öğretmenlerimiz her şeyimizle ilgileniyor. Arkadaş ortamımız çok güzel. Bize bu imkânları sağlayan Belediye Başkanımız Halil Arda ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Merkezde verilen eğitimlere katılarak üniversite sınavına hazırlanan Nevim Bakan ise “Bir günü bire bir olmak üzere haftanın dört günü eğitim alıyorum. Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Merkezi’nin fahiş fiyatlarla eğitim veren dershanelerden hiçbir farkı yok, hatta daha iyi olduğunu düşünüyorum” ifadesiyle duygularını dile getirdi.

“Sevmediğim ders kalmadı”
İstediği üniversiteyi kazanarak hayal ettiği mesleği yapmak için merkezde düzenlenen derslere katılan lise son sınıf öğrencisi Doğa Su Yıldız, “Haftanın dört günü, benim için belirlenen gün ve saatlerde bire bir derslerden ve etütlerden yararlanıyorum. Öğretmenlerimin özverili desteğiyle eğim hayatımı daha üst seviyelere taşımak için buradayım. Her öğrencinin sevdiği ve sevmediği dersler vardır. Ben bu kuruma geldiğimden beri sevmediğim ders kalmadı. Çünkü öğretmenlerimiz çok güler yüzlü ve yardımsever. Hiçbir zaman onlara soru sormaktan çekinmedim, onların olumsuz tepkisiyle karşılaşmadım. Gerçekten çok sıcak bir ortam” dedi.

Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Merkezi’nde Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na hazırlanan Burak Köseler, “Haftanın üç günü tüm branşlardan yararlanıyorum. Benim için belirlenen programlar, bire bir dersler ve etütler sayesinde soru çözme tekniklerim gelişti. Okuldaki derslerimizi burada tekrar ederek pekiştiriyoruz, eksiklerimizi tamamlıyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar kurarak aynı zamanda sosyalleşiyoruz. Bu kursta aldığım dersler sayesinde okul başarım arttı. Belediye Başkanımız Halil Arda ve öğretmenlerime teşekkür ederim” diye konuştu.

“Sanki kolejde eğitim görüyoruz”
“Bu merkezdeki derslere başlamadan önce hem okulun hem de dershanenin üst üste olmasının yorucu olacağını ve sıkıcı olacağını düşündüm. Ama başlayınca yanıldığımı anladım” diyen Hatice Kübra Çukurgöz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öğretmenlerimizin eşliğinde birebir düzenlenen derslere ve etütlere katılıyorum. Burada aldığım eğitim okul başarımda ve soru çözümümde büyük katkı sağlıyor. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım çok iyi. Sanki okuldaymışım, kolejde eğitim görüyormuşuz gibi ders işliyoruz ve bu benim için çok iyi.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv