Gaziemir’in barış treni

  • 0
  • 578
Gaziemir’in barış treni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Öğrenciler arasında sevgiyi, dostluğu, barışı yaymak amacıyla Sevgi, Dostluk, Barış Treni Projesi’ni hayata geçiren Sabiha Gökçen İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Başkan Şenol’a çalışmalarını anlattı. Projeye destek veren Şenol öğrencilerin şenlikte sahne almalarını istedi.

Gaziemir Sabiha Gökçen İlkokulu öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Lale Zağralı yönetiminde Avrupa Birliği E-twinning Projesi  kapsamında “Sevgi, Barış ve Dostluk Treni Projesi’ni” hayata geçirdi. 57 ilden 110 okulun katıldığı ve çocuklar arasında barışı, sevgiyi, dostluğu yaymak amacıyla projeyi hayata geçiren öğrenci ve öğretmenler okul müdürü Nedim Sıtkı Şatır ile birlikte Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Başkan Şenol’a projelerini anlatan, sorular soran öğrenciler, proje kapsamında hazırladıkları şiir ve şarkıları özel olarak seslendirdi.

En büyük ihtiyaç barış
Öğrencilerin projelerinin çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyen ve bugün dünyada en çok ihtiyaç duyulan şeyin barış olduğunun altını çizen Şenol, projeye her türlü desteği vereceğini söyledi. Bu yıl 19’uncusunu düzenleyecekleri Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Başkan Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Öğrencilere, proje kapsamında hazırladıkları barış şarkısını çocuk şenliğinde sahneden seslendirmeleri için imkan sağlayacağı ifade eden Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesini, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında siz çocukların rolü çok büyük. Siz çocuklar, biz büyüklerin yaptıkları hatalara sakın düşmeyin. Savaşa karşı çıkın. Tek savaşınız barış için olsun. Konuşarak daha insancıl, daha barışçıl bir dünya kurulabilir.”

Konuşun, eleştirin, sorgulayın…
Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Şenol, hayatta ki en büyük idealinin doğup büyüdüğü kent Gaziemir’e belediye başkanı olmak olduğunu ve hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Konuşmayan, eleştirmeyen genç nesil yaratılmaya çalışıldığından yakınan Şenol, çocuklara hayatta başarılı olabilmeleri için hedeflerini yüksek tutmalarını öğütledi, “Hayatınıza kendiniz yön verin. Hangi mesleği yapacağınıza siz karar verin. Konuşun, eleştirin, sorgulayın. Gelecek sizlere emanet” diye konuştu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv